Van Valencia naar Kenia


Sporten

Afgelopen tijd ben ik een aantal maanden in Valencia geweest om mijn basis te leggen voor het nieuwe seizoen. Ik heb hier fantastisch kunnen werken aan mijn snelheid, techniek en kracht. Een super tijd in een mooie en fijne stad. De voeding was heerlijk met veel verschillende soorten vis en groenten en fruit.

Bij terugkomst diende het volgende avontuur zich alweer aan: Kenia. Ik krijg de kans om hier voor 2 maanden naartoe te gaan om zelf te trainen en een atleet te coachen. Een fantastisch aanbod en lang hoefde ik dan ook niet over na te denken.

De omgeving in Kenia is een groot contrast met Valencia. Zo zitten er hoogteverschillen in de atletiekbaan en is deze van gravel/zand. Ik ben alleen de mooie banen hier in Europa gewend dus de trainingstijden zullen ook verschillen met wat ik gewend ben.


Hoogtestage

De trainingsbaan in Kenia ligt op 2700 meter hoogte. Ik ben nog nooit op hoogtestage geweest dus ik ben benieuwd hoe mijn lichaam hier op gaat reageren. Aankomende dagen staan in het teken van vaccineren en alle spullen bij elkaar zoeken die ik nodig heb. Uiteraard neemt ik ook de juiste supplementen van Flinndal mee om ook daar de juiste vitaminen en mineralen binnen te krijgen die mijn lichaam nodig heeft.

De voeding is ervan wat ik gehoord heb hoog van kwaliteit, maar moet wel even gekookt worden in verband met de andere hygiëne standaarden in Afrika. Ik ben benieuwd of ik met de lokale producten toch lekkere en gezonde maaltijden kan maken.

Ik zie deze kans als een mooi avontuur om mijzelf beter te leren kennen en terug te gaan naar de basis: Trainen-eten-slapen. Gelukkig is er niet heel veel tijdverschil met Nederland (2 uur later) wat wel fijn is ook voor het contact met mijn coach, vriendin en familie. Op 15 februari ben ik vertrokken en halverwege april ben ik weer in Nederland waar het seizoen van 2017 kan beginnen. Maar nu eerst 2 maanden investeren in mijn conditie.


Even voorstellen

Reinout Wiggers

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Sinds dat ik klein was ben ik gefascineerd door bewegen en dan met name ‘’rennen’’. Mijn droom is om mee te doen aan de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo. Eind 2011 heb ik dan ook de beslissing genomen om mijn droom waar te gaan maken en zeven dagen per week te trainen. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen.
Lees ook:

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Geef een reactie op: Van Valencia naar Kenia

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.