Reinout Wiggers: alles of niets


Sporten

Vanaf dat ik klein ben had ik de droom om de olympische spelen te halen. Hardlopen ging me het beste af van alle sporten en met name de 800 meter paste perfect bij mij. Ik heb onlangs helaas de keuze moeten maken om te stoppen met mijn sportcarriére.Van droom werkelijkheid maken

Afgelopen jaren heb ik alles gegeven om van mijn droom werkelijkheid te maken. De beste mensen om mij heen verzameld om mij te helpen het maximale uit mezelf te halen. Een geweldig proces, niet alleen als atleet maar ook als mens. Dit proces bestond uit veel ups en downs, maar is een ervaring waar ik mijn leven langs dagelijks de vruchten van pluk en blijf plukken.


Niet volgens plan

De laatste twee seizoenen gingen niet zoals ik graag had gewild. Ik haalde een aantal van mijn doelen niet en zeker vorig jaar knaagde dat al. Dit seizoen had ik besloten om nog een keer alles op alles te zetten om op ‘koers’ te blijven voor mijn droom. Ik ben een aantal maanden naar het buitenland gegaan, waar de warmere temperaturen ervoor zorgen dat ik beter op mijn snelheid kon trainen. Het was een mooie winter waarin ik in Kenia en Valencia de basis legde voor het seizoen.


Alles of niets

Ik heb enorm genoten van het harde trainen en leven als topatleet, maar de manier waarop ik met mijn sport om ging is alles of niets. Ik kan niet voor 80% voor mijn droom gaan. Voor mij telt alleen 100%, of het nou sport is of dat het gaat om het starten van een succesvol bedrijf. Er is voor mij maar 1 weg: All-in.

In de loop van dit seizoen werd duidelijk dat ik mijn doelen niet haalde. Hierdoor ontstond bij mij de twijfel of het halen van mijn droom wel realistisch was. Die vraag stellen alleen al zegt eigenlijk genoeg. Bovendien raakte ik ook het plezier in het trainen en sporten kwijt, doordat bijna elke wedstrijd een teleurstelling was. Na goed overleg met mijn coach heb ik daarom besloten om te stoppen als topatleet. Een moeilijke beslissing, omdat de Olympische droom er nu niet meer is.


Ik blijf sporter

Dat ik gestopt bent met trainen voor de Olympische Spelen betekent niet dat ik niet meer sport. Integendeel, ik loop nog bijna dagelijks hard, alleen op een andere manier en met een andere visie. Niet meer om zelf gouden medailles te winnen. Ik heb andere dromen en ambities waar ik nu voor 100% voor ga. Op die gebieden zijn er alleen geen gouden medailles!

Uiteindelijk zijn het allemaal keuzes, en de keuzes die ik nu maak bepalen mijn toekomst. Ik wil Flinndal bedanken voor het geloof in mij en support de afgelopen jaren. De producten van Flinndal zullen zeker deel uit blijven maken van mijn leefstijl!

Bedankt!
Sportieve groet,
Reinout WiggersLees ook:

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Geef een reactie op: Reinout Wiggers: alles of niets

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.