Recept: zalmcarpaccio


Zalmcarpaccio

De carpaccio die je vaak tegenkomt in een restaurant is op basis van dunne plakjes ossenhaas. Carpaccio is de naam van een schilder die tekende in rode vlakken. Vandaar dat dit gerecht op basis van vlees ook carpaccio wordt genoemd, terwijl veel mensen denken dat het ‘dun gesneden’ betekent. Tegenwoordig kom je vaak allerlei varianten tegen zoals zalmcarpaccio. Heerlijk met een stuk toast.



Wat heb je nodig: (voor 2 personen)

  • 100 gram gerookte zalm in plakken
  • 1 zak gemengde sla
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 40 gram verse geitenkaas (of crème fraiche)
  • 1 eetlepel pijnboombitjes, geroosterd
  • 2 eetlepels wasabi mayonaise
  • Peper

Zo maak je het:

Snijd de tomaten in partjes, hak de kappertjes fijn en verbrokkel de geitenkaas. Verdeel de plakken zalm over de borden en bestrooi met wat peper naar smaak. Leg er wat sla op en bestrooi de zalmcarpaccio met cherrytomaatjes, kappertjes, verbrokkelde geitenkaas en de pijnboompitten.

Voor een wat pittiger gerecht kun je de wasabi mayonaise over het gerecht verdelen.

Eet smakelijk!

Laat je ons weten wat je van dit recept vindt? Deel het hieronder in een reactie.


Lees ook:

Hoe vaak en waarom eten mensen vis en gebruiken ze daarnaast nog visoliecapsules? Op deze vragen hebben wij geprobeerd antwoord te geven aan de hand van een klein onderzoek. En hier kwamen opvallende resultaten uit. Lees meer

Vis is gezond, bevat omega 3 en is lekker! Er zijn heel veel soorten vis en nóg meer recepten. Een goede vispan is dan ook een must. Lees meer

In vis vind je de omega-3 vetzuren EPA en DHA. Om deze stoffen voldoende binnen te krijgen wordt geadviseerd om een keer per week vis te eten. Lees meer

Geef een reactie op: Recept: zalmcarpaccio

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.