Recept: stoofpotje met herfstbier


Stoofpot

De herfst is, samen met de winter, het ideale seizoen voor een stoofpot. Probeer eens deze runderstoofpot met herfstbier en geniet van de heerlijke smaken. Lekker met (zelfgemaakte) aardappelpuree.



Wat heb je nodig: (voor 4 - 6 personen)

  • 2 winterpenen
  • Stuk knolselderij van 500 gram
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 700 gram runderstoofvlees
  • 1,5 eetlepel grove mosterd
  • Versgemalen peper
  • Laurierblad (naar smaak)
  • 50 gram boter of vloeibare margarine
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml runderbouillon
  • 200 ml donkere (herfst)bier
  • 250 gram spruitjes
  • 3 aardappelen
  • 2 preien

Zo maak je het:

Snijd de winterpeen in plakken, schil de knolselderij en snijd in blokjes, maak de champignons schoon en snijd grote exemplaren in tweeën of vieren. Snijd het vlees in stukken, wrijf het in met de mosterd en maal er peper over. Verhit de boter of margarine in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bak de winterpeen, knolselderij, champignons en de uitgeperste teentjes knoflook enkele minuten mee met het vlees. Voeg de bouillon en het bier toe en breng aan de kook. Zorg dat het vlees helemaal onder staat. Laat het geheel afgedekt 2 uur zachtjes sudderen. Gebruik eventueel een vlamverdeler.

Maak de spruitjes schoon, schil de aardappelen en snijd in stukken, maak de prei schoon en snijd in stukken. Voeg deze halverwege de stooftijd toe. Breng de stoofpot voor het serveren eventueel nog op smaak met zout en peper en serveer bijvoorbeeld met aardappelpuree.

Eet smakelijk!

Laat je ons weten wat je van dit recept vindt? Deel het hieronder in een reactie.


Lees ook:

Iedereen is dol op een patatje op zijn tijd. Tegenwoordig zie je steeds meer recepten die nét iets anders zijn dan de gefrituurde aardappelfrieten die je gewend bent.In dit blog vind je drie recepten. Lees meer

Hartige taart is eenvoudig te maken en is erg geschikt om je restjes groenten in de verwerken. Dit recept kun je eenvoudig zelf aanpassen door de groenten te vervangen door de groenten die je zelf nog in de koelkast hebt liggen. Lees meer

Deze pompoensoep is snel gemaakt, lekker pittig en met een hoog gehalte aan beta-caroteen, de voorloper van vitamine A. Een erg gezonde soep dus. Lees meer

Geef een reactie op: Recept: stoofpotje met herfstbier

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.