Recept: Kaisserschmarrn


Muesli

Bekend onder de wintersporters: kaisserschmarrn, een traditioneel Oostenrijks gerecht. Dit gerecht lijkt erg op pannenkoeken, maar is luchtiger doordat je de eiwitten stijf klopt en pas later door het beslag mengt. Je kunt het eten met jam (of fruitcompote) van bijvoorbeeld pruimen, cranberry of kersen en poedersuiker. Variëren kan ook door rozijnen, sinaasappelsap, rum, kaneel of vanillesuiker toe te voegen aan het beslag.


Heb je nog nooit kaisscherschmarrn gegeten? Dan is dit recept zeker een aanrader.


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 eieren
  • 3 eetlepels kristalsuikers
  • 100 gram bloem (gezeefd)
  • 150 ml melk
  • 20 gram boter
  • 50 gram rozijnen
  • Snufje zout
  • Poedersuiker
  • Fruitcompote of jam

Kies voor variatie voor een van de volgende ingrediënten:
  • 1 eetlepel rum
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • Vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel

Zo maak je het:

Splits de eieren boven twee kommen. Klop de eiwitten met een snufje zout totdat deze stijf zijn. Klop in de andere kom de dooiers los met de helft van de kristalsuiker. Klop de melk door het beslag en voeg vervolgens de gezeefde bloem toe. Klop dit tot een glad beslag zonder klontjes. Schep het eiwit voorzichtig door het beslag met een houten spatel en roer ook de rozijnen erdoorheen.

Verhit wat boter in een pan en giet het luchtige beslag erin (net zoals je een pannenkoek maakt). Laat dit ongeveer 7 tot 8 minuten bakken op een laag vuur, totdat de onderkant goud bruin in en de bovenkant is opgedroogd. Verdeel het vervolgens in vieren en draai het om. Bak dit nog 2 minuten totdat de andere kant ook goed gaar is.

Verdeel de vier stukken in nog kleinere stukjes. Strooi de rest van de kristalsuiker eroverheen en bak alles nog even roerend 1 tot 2 minuten. Leg alles op een bord en bestrooi met poedersuiker en met kaneel en serveer met wat fruitcompote of jam.


Tips:

De rozijnen kun je ook eerst even een half uurtje wellen in sinaasappelsap of rum om extra smaak te geven aan de kaischerschmarren. Vind je vanille erg lekker, dan kun je de 3 eetlepels in het recept vervangen voor 2 eetlepels kristalsuiker en 1 eetlepel vanillesuiker.




Lees ook:

Vis is gezond en licht verteerbaar en dus heel geschikt als voorgerecht. Wat dacht je van kabeljauw met pompoensaus en een topping van zeekraal. Een recept dat makkelijk te maken is en eruit ziet als een culinair hoogstandje! We leggen je precies uit hoe je het maakt. Lees meer

Een heerlijk recept voor cranberry cake. Lekker als dessert tijdens de kerstdagen. Lees meer

Stoofpeertjes maken is lekker en makkelijk. Lees alles over een heerlijk stoofperen recept en handige variatietips. Lees meer

Geef een reactie op: Recept: Kaisserschmarrn

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.