Recept: Cheesecake met blauwe bessen en citroen


Cheesecake

Cheesecake is een taart op basis van roomkaas. Ideaal voor de zoetekauwen onder ons en een leuke traktatie voor op een verjaardag of ander feestje. Deze taart kun je maken in allerlei verschillende smaken zoals citroen, aardbei, chocolade of kers. Ook de bodem kun je iedere keer anders maken. Dit recept heeft als basis blauwe bessen en citroen, fris en zoet tegelijk.



Wat heb je nodig: (voor 6 personen)

Voor de bodem:
  • 300 gram ongezouten boter, op kamer temperatuur
  • 100 gram kristalsuiker
  • Schil van een citroen
  • 250 gram bloem
  • Zout
  • Een bakblik in brownievorm, ongeveer 28 x 18 cm of in een taartvorm met een doorsnede van 18 of 24 cm.

Voor de bosbessen-citroenvulling:
  • 250 gram blauwe bessen
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Rasp van een halve citroen
  • Sap van een citroen

Voor de roomkaasvulling:
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram kristalsuiker
  • Rasp van een halve citroen
  • 1 eetlepel vanille essence
  • 2 eieren

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Voor de bodem:

Vet een bakblik in en bekleed met bakpapier. Mix de boter (op kamer temperatuur) met de suiker en citroenrasp tot een romig mengsel. Voeg de bloem toe en een snuf zout en mix dit goed door elkaar. Verdeel het deeg over de bodem en druk het aan. Bak het in 20 minuten in de oven.


Voor de vulling:

Doe alle ingrediënten voor de vulling in een pannetje. Verwarm op een gemiddeld vuurtje voor 5 tot 10 minuten. Zet het vuur uit en laat het mengsel een beetje afkoelen.


Voor de roomkaasvulling:

Mix de roomkaas met suiker, citroensap en vanille door elkaar. Voeg hierna een voor een de eieren erbij en mix dit goed door.

Als de bodem klaar is en een beetje is afgekoeld, kun je het roomkaasmengsel erover verdelen. Verdeel vervolgens de blauwe bessen erover met maximaal 2/3 vocht van het vocht uit het pannetje. Pak een mes en ga met het puntje voorzichtig zigzaggend door het roomkaasmengsel. Zo ontstaat een mooi patroontje.

Bak de cheesecake nog even in de oven voor ongeveer 30 tot 40 minuten gaar. Hij hoeft niet helemaal vast te staan en mag nog een klein beetje bewegen, maar als je twijfelt laat hem dan nog 5 minuten in de oven staan. Als de cheesecake gaar is, zet de oven dan uit maar laat de cheesecake wel nog een uur in de oven staan met de deur op een lichte kier. Zo kan hij rustig afkoelen. Zet hem daarna in de koelkast voor ook ongeveer 1 uur om verder op te stijven.

Eet smakelijk!

Laat je ons weten wat je van dit recept vindt? Deel het hieronder in een reactie.



Lees ook:

Iedereen kent wel de tiramisu met lange vingers, koffie en cacaopoeder. Op deze basisvariant zijn er natuurlijk ook andere combinaties te maken, bijvoorbeeld deze tiramisu met aardbeien. Lees meer

Watermeloen is lekker fris voor een warme zomerdag. Deze salade met watermeloen en feta is dan ook een aanrader als side dish tijdens een barbecue of als een klein lunchgerecht. Lees meer

Chiazaadjes zijn érg rijk aan goede voedingsstoffen! Met name aan omega 3 vetzuren en vezels. Ontdek dit heerlijke zomerse ontbijtrecept. Lees meer

Geef een reactie op: Recept: Cheesecake met blauwe bessen en citroen

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.