Recept: bloemkoolstamppot met krokante vis


Stamppot met vis

Iedereen kent stamppot van boerenkool, andijvie of zuurkool. Wij hebben daarom een ander verrassend recept voor je klaar staan, met daarbij ook geen vlees maar vis! Leuk als je op zoek bent naar afwisseling in de keuken of je gasten eens wilt verrassen met een nieuwe gerecht. Lees snel verder voor het recept.



Wat heb je nodig: (voor 2 personen)

  • 400 gram bloemkool
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 250 gram witvis naar keuze (zoals kabeljauw)
  • Citroenrasp
  • 1 ei
  • 30 gram amandelschaafsel
  • Klont boter
  • Scheutje melk
  • Klein bosje peterselie
  • Peper en zout
  • Snuf nootmuskaat
  • Bordje bloem

Voor de kerriesaus:

  • 100 ml kookroom
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 kleine ui


Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar in een pan met water. Kook in een andere pan de bloemkool voor ongeveer 15 minuten.

Snijd de vis in grove stukken en besprenkel deze met wat citroensap en bestrooi met een beetje peper en zout. Haal ze door de bloem en bestrijk 1 kant vervolgens met een kwast met wat ei. Druk de met ei besmeerde kant van de vis vervolgens in het amandelschaafsel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de vis op met het amandelschaafsel naar boven. Bak de vis in 15 minuten gaar. De bovenkant wordt dan goudbruin en begint de kleuren.

Giet de bloemkool en aardappelen af zodra deze klaar zijn. Doe ze samen in 1 pan en prak ze fijn met een stamper. Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe zodat hij smeuïg wordt. Breng op smaak met wat fijngesneden peterselie, peper, zout en nootmuskaat.

Maak dan de saus door de ui fijn te snijden en te fruiten in een pannetje met wat olie. Giet vervolgens de kookroom en kerriepoeder naar smaak bij de ui. Laat de saus iets inkoken en serveer de stamppot met de kerriesaus en de vis.

Eet smakelijk!


Lees ook:

Deze pompoensoep is snel gemaakt, lekker pittig en met een hoog gehalte aan beta-caroteen, de voorloper van vitamine A. Een erg gezonde soep dus. Lees meer

Pompoen is een typische herfstgroente. Wij hebben daarom een recept voor je klaarstaan waarmee je een heerlijke kruidige pompoensoep op tafel kunt zetten. Lees meer

Vis is gezond, bevat omega 3 en is lekker! Er zijn heel veel soorten vis en nóg meer recepten. Een goede vispan is dan ook een must. Lees meer

Geef een reactie op: Recept: bloemkoolstamppot met krokante vis

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.