Prostaat gezond houden

Prostaat gezond houden

Prostaatfunctie
De prostaat is een klein orgaan dat alleen mannen hebben. Het ligt tussen de blaas en de plasbuis in en heeft als functie om zaadvocht te produceren, wat één van de bestanddelen van sperma is.

Prostaat en testosteron
De prostaat is bij de geboorte al aanwezig. Tijdens de pubertijd groeit dit orgaan tot zijn juiste grootte (kastanjeformaat) onder invloed van het geslachtshormoon testosteron. Naarmate mannen ouder worden komt het vaak voor dat de prostaat zich nog meer vergroot. Dit kan ongemakken veroorzaken.

Ongemakken aan de prostaat
Omdat het orgaan precies aan de bovenkant van de plasbuis ligt, kan een vergroting van de prostaat ervoor zorgen dat de plasbuis afgeknepen wordt. Hierdoor verloopt het urineren soms moeizamer en kunnen mannen bijvoorbeeld gaan “druppelen”. Als er niets aan een vergroting van de prostaat gedaan wordt kan dit zelfs tot een verminderde potentie leiden.

Tips om de prostaat gezond te houden
Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om een bijdrage te leveren aan het behoud van een gezond prostaat. Let allereerst op een gezonde en gevarieerde voeding, dit helpt om het hele lichaam, en daarmee ook de prostaat in goede conditie te houden. Andere tips:

• Ga bij aandrang plassen, stel het niet uit.
• Ga als het mogelijk is zittend plassen
• Tijdens het plassen niet persen maar neem de tijd
• Neem ook de tijd om de blaas goed leeg te plassen
• Let op met alcohol, dit prikkelt de blaas om te plassen
• Drink voldoende water
• Probeer regelmatig aan beweging te doen.

Ook hier geldt: “voorkomen is beter dan genezen”. Zorg er dus voor dat je op tijd met de verzorging van dit orgaan begint.

 

Gerelateerde producten: Flinndal Prostaat


Lees ook:

Sporten als goed voornemen, je hoort het vaak. Maar heb je wel eens van deze sporten gehoord? Ga origineel sportief het nieuwe jaar in met deze sporttips. Lees meer

In augustus genieten we van de laatste zomerdagen. Helaas is dit tevens de wespentijd. Hier vind je tips tegen wespen en wat je moet doen als je gestoken wordt. Lees meer

Waarom de dagen zo volproppen met nuttige dingen? Lummelen is dé remedie om helemaal te ontspannen. Lees meer

Geef een reactie op: Prostaat gezond houden

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.