Update 20 Plug Me In: Singapore


Plugmein

Sinds 15 maart 2016 ben ik onderweg naar Australië in een elektrische auto. Ik reis zonder geld en ben geheel afhankelijk van de energie die mensen mij via de website plugmeinproject.com aanbieden. Daar kunnen mensen hun locatie selecteren en mij een maaltijd, slaapplek of stroom voor de auto aanbieden. Door deze mensen wordt ook de route bepaald. Ik reis van stopcontact naar stopcontact. 


Tijdens de reis probeer ik zoveel mogelijk mensen te bezoeken die mij energie hebben aangeboden en hierdoor reis ik dus niet direct naar Australië. Het doel van de reis is om erachter te komen hoe duurzaamheid toegepast kan worden in het dagelijks leven. Daarom bezoek ik in alle landen die ik aandoe projecten die actief zijn op dit gebied. Voor Flinndal blog ik elke maand over de voortgang van de reis.


Nederlandse roots

In Kuala Lumpur had ik mooi de tijd om mijn ‘problemen’ op te lossen. Bijna alles was stuk, de lader van de auto, mijn drone, microfoon en laptop. Ironisch dat mijn hele leven afhankelijk is van een paar batterijtjes. Toen alles gerepareerd was kon de reis voortgezet worden. Singapore zou de volgende bestemming zijn en het einde van het Aziatische vasteland. Ik maakte een stop in Malakka, een dorp met veel Nederlandse historie. In de 16e eeuw legden Nederlandse handelaren hier aan en startte hier een nederzetting. Nog steeds vind je hier een Stadthuys, Nederlandse begraafplaats, een molen en is het de enige plek in Azie waar de daken schuin aflopen.


Sprookjeshuwelijk

Toen ik in Malakka rondliep, kreeg ik een bijzonder bericht, ook met een Hollands tintje. Een aantal weken eerder hoorde ik over Nederlander Dennis en die in het huwelijksbootje zou stappen met een Maleisische prinses. Iedereen in Maleisië, en ook in Nederland natuurlijk, had het hierover en het leek mij uniek om hier deel van uit te maken. Via via kreeg ik het e-mailadres van de advocaat van Dennis. Deze reis is mijn afstudeerproject aan de opleiding Event Manager en ik bood aan om mee te helpen op de bruiloft, bijvoorbeeld door de Nederlandse gasten van het vliegveld naar Johor Bahru te brengen, waar de bruiloft was. 

Al snel kreeg een ik een reactie. Ze waren erg positief, maar alles was al geregeld en mijn hulp was niet nodig. Dennis wilde mij wel graag uitnodigen voor een lunch de volgende middag, in Johor. Johor is meer dan 200 km van Malakka en de batterij van de auto was nog niet helemaal volgeladen. Onderweg stopte ik twee keer om bij een wegrestaurant bij te laden en s’ochtends vroeg sliep ik in de auto aan de rand van de stad. Bij het zwembad van een random hotel friste ik mijzelf op en rond het middaguur werd ik opgehaald door de advocaat van Dennis en reden we naar zijn residentie.


Unieke ervaring

Op de residentie werd ik door Dennis ontvangen en bleek gelijk dat het een hele normale jongen was. We spraken over hoe hij hier terecht gekomen was, voetbal, Nederland en natuurlijk over de grote dag die de volgende dag zou plaatsvinden. Dennis vertelde dat hij heel gelukkig met Tunku Aminah is, dat hij ongelofelijk blij is met haar te mogen trouwen en dat ze een engel is. Dennis organiseerde zelfs nog dat ik in een hotel kon overnachten en hij appte mij de volgende dag nog hoe het ging. Een ervaring om nooit te vergeten.


Einde van het Aziatische vasteland

Plan was om door te gaan naar Singapore, maar ik kwam in contact met een bedrijf bij Kuala lumpur die mij wilden sponsoren. Dit bracht mij terug naar de hoofdstad waar ik nog een aantal weken verbleef om vervolgens door te gaan naar Singapore. Singapore is heel klein en de overheid doet er alles aan om de verkeersdrukte te verlichten. Rijden is daarom erg duur. Om het land binnen te komen zou ik een permit en verzekeringen nodig hebben die bij elkaar 250 euro per week kosten. Niet te doen dus en daarom besloot ik de auto in Johor achter te laten. Gelukkig kwam ik snel in contact met Singapore Electric Vehicles, een bedrijf dat in samenwerking met Uber een elektrische taxifleer aan het opstarten is en zij nodigden mij uit om op hun kantoor te overnachten. Ik sliep daar samen met de elektrische auto’s.


Gekke Aziaten

Singapore zelf is totaal niet bemoedigend voor elektrische auto’s. Ik ontmoette een local die een elektrische Mercedes uit Duitsland had geïmporteerd, de auto werd door de overheid niet goedgekeurd omdat er volgens hun geen geschikte laadpalen in het land zijn. De auto staat hierdoor al een paar maanden stil. Joe, ook een local, was de eerste die een Tesla Model S importeerde. Hij had nog veel meer problemen dan de Duitser. De overheid wist niet wat ze met de Tesla aan moesten, omdat ze hier niet mee bekend waren. Ze hielden hem in totaal 7 maanden in bezit. Toen ze uiteindelijk hadden bedacht hoe ze de auto konden testen, bleek dat de auto tijdens het rijden zo veel energie gebruikt wat vergelijkbaar is met een van de meest onzuinige diesel auto’s. Joe kreeg een boete van 15.000 dollar op een auto die niet eens een uitlaatpijp heeft. 

 Zo waren er meer gekke dingen in Singapore maar gelukkig ook interessante ontmoetingen met duurzame organisaties, daarover volgende maand meer.


Flinndal steunt het project Plug Me In

Wij vinden het initiatief van Wiebe mooi en we steunen het vooral omdat het aandacht vraagt voor duurzaamheid. Daarom hebben wij hem ook geholpen dit project te kunnen starten. Verder hebben wij hem een aantal van onze producten meegegeven, zodat hij voldoende energie heeft om fit zijn reis te maken. Dit zijn uiteraard producten uit de categorie 'energie', namelijk Flinndal Vitamine B-complex en Q10 Forte. Wil jij hem ook helpen? Kijk dan op www.plugmein.nlLees ook:

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid. Lees meer

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid in update 2. Lees meer

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid in update 3. Lees meer

Geef een reactie op: Update 20 Plug Me In: Singapore

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring