Plug Me In: De Noordkaap en Helsinki


Plugmein

Sinds 15 maart ben ik onderweg naar Australië in een elektrische auto. Ik reis zonder geld en ben geheel afhankelijk van de energie die mensen mij via de website plugmeinproject.com aanbieden. Daar kunnen mensen hun locatie selecteren en mij een maaltijd, slaapplek of stroom voor de auto aanbieden. Door deze mensen wordt ook de route bepaald. Ik reis van stopcontact naar stopcontact.


Tijdens de reis probeer ik zoveel mogelijk mensen te bezoeken die mij energie hebben aangeboden en reis ik dus niet direct naar Australië. Voor Flinndal blog ik elke maand over de voortgang van mijn reis.


Noordkaap

Noordkaap

Na 132 dagen en 17.514 kilometer afgelegd te hebben, heb ik mijn eerste mijlpaal bereikt: de Noordkaap. Symbolisch de meest noordelijke plek van Europa en voor veel reizigers dan ook een unicum om te bereiken. Ik verwachte er niet veel van en was dan ook verrast dat het een mooie plek is. Er bevinden zich kliffen die 300 meter diep de zee in lopen. Vooral het uitzicht op het wolkendek met de middernachtzon is prachtig. Dat het s’nachts niet donker wordt, was in het begin wel even wennen maar daarna is het wel een stuk fijner. Het zorgt voor veel meer energie.


Op naar Australië

Noordkaap

Met het bereiken van het meest noordelijke punt werd nu de route naar Australië daadwerkelijk ingezet. Mijn volgende doel was om Helsinki te bereiken en moest ik een afstand van zo’n 1000 kilometer afleggen. Een route waarin niemand mij energie had aangeboden, een flinke uitdaging dus. De eerste avond kampeerde ik in het wild en laadde ik de auto op bij een tankstation. De tweede avond mocht ik mijn tent opzetten op een echte camping en de laatste avond sliep ik in de auto. Mijn noodrantsoen was in Noorwegen al bijna opgeraakt dus ik deed het met 1 maaltijd per dag. Dit vul ik aan met de producten van Flinndal. Op de laatste dag zat ik er wel flink doorheen en klopte ik aan bij een restaurant om te vragen of ik daar kon eten in ruil voor het noemen van hun naam op mijn blog. Dat was gelukkig geen probleem en ik kon weer fris verder.


Duurzame initiatieven in Helsinki

In Helsinki was het tijd om weer wat duurzame initiatieven te bezoeken. Tuup is een app die ons dagelijks transport makkelijker en duurzamer moet maken. In de app zijn alle mogelijke vormen van transport geïntegreerd, ook car-sharing. Je selecteert de vertrekplaats en eindbestemming en de app berekent vervolgens de snelste, goedkoopste of milieuvriendelijkste route.

Blindsquare is een app die het leven van blinden en slechtzienden makkelijker maakt door het gebruiken van augmented reality en open data. Door middel van piepjes en spraakbesturing krijgt de gebruiker meer informatie over waar hij of zij is. En dit gaat best ver. Zo krijgt de gebruiker ook informatie over welke bus aan komt rijden, welke kruising je nadert en of er een elektrische auto aan komt gereden. Blinden horen deze niet.

Re-Pack wil de transport en verpakkingsindustrie veranderen. Bedrijven die met Re-Pack werken, verzenden hun artikelen in herbruikbare dozen. De klant haalt bij ontvangst de artikelen eruit en gooit de doos vervolgens in de brievenbus. Als de doos terug naar het bedrijf is gekomen ontvangt de klant een kortingscode die in te wisselen is bij alle bedrijven die aangesloten zijn bij Re-Pack.


Wordt vervolgd

In Helsinki verbleef ik zeven dagen. Dit was omdat ik moest wachten op mijn visum voor Rusland. Om het visum te krijgen moest er wel wat papierwerk geregeld worden. De afgelopen vijf maanden noemde ik altijd de ‘Fun Zone’. Het verschil in cultuur was niet groot, iedereen spreekt goed Engels en elektriciteit is overal en betrouwbaar. Dit kon allemaal wel eens veranderen in Rusland. In het volgende blog meer over hoe mij dit bevallen is.


Flinndal steunt het project Plug Me In

Wij vinden het initiatief van Wiebe mooi en we steunen het vooral omdat het aandacht vraagt voor duurzaamheid. Daarom hebben wij hem ook geholpen dit project te kunnen starten. Verder hebben wij hem een aantal van onze producten meegegeven, zodat hij voldoende energie heeft om fit zijn reis te maken. Dit zijn uiteraard producten uit de categorie 'energie', namelijk Flinndal Vitamine B-complexQ10 Forte en energierepen. Wil jij hem ook helpen? Kijk dan op www.plugmein.nlLees ook:

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid. Lees meer

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid in update 2. Lees meer

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid in update 3. Lees meer

Geef een reactie op: Plug Me In: De Noordkaap en Helsinki

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.