Update 22: Plug Me in: Indonesië

Update 22: Plug Me in: Indonesië

Flinndal
15-2-2018
0 Reacties

Plugmein

Sinds 15 maart 2016 ben ik onderweg naar Australië in een elektrische auto. Ik reis zonder geld en ben geheel afhankelijk van de energie die mensen mij via de website plugmeinproject.com aanbieden. Daar kunnen mensen hun locatie selecteren en mij een maaltijd, slaapplek of stroom voor de auto aanbieden. Door deze mensen wordt ook de route bepaald. Ik reis van stopcontact naar stopcontact. 


Tijdens de reis probeer ik zoveel mogelijk mensen te bezoeken die mij energie hebben aangeboden en hierdoor reis ik dus niet direct naar Australië. Het doel van de reis is om erachter te komen hoe duurzaamheid toegepast kan worden in het dagelijks leven. Daarom bezoek ik in alle landen die ik aandoe projecten die actief zijn op dit gebied. Voor Flinndal blog ik elke maand over de voortgang van de reis.


Bye Bye Maleisië

Na een verblijf van vier maanden in Maleisië kon de reis eindelijk voortgezet worden. Door baantjes en sponsoring had ik genoeg financiële middelen bij elkaar gekregen om de verschillende ferries door Indonesië en uiteindelijk de kostbare overtocht naar Australië te kunnen betalen.


Salamat Datang Indonesië

Begin december stak ik de grens over naar Indonesië. Het 31e land alweer wat ik bezocht. Meteen toen ik de grens overstak, zag je het verschil met het ontwikkelde Maleisië. Ik zag veel vervuiling, veel meer mensen op straat, de huizen goedkoop en klein en de wegen slecht onderhouden. In veel opzichten deed het mij aan India denken, zeker toen ik bij de eerste stop de auto wilde laden. Er kwam erg weinig stroom uit de muur, slechts 6 ampère en hiermee zou het 54 uur duren om de auto te laden. Het was al laat en ik besloot te gaan slapen en de volgende dag naar een oplossing te zoeken. De volgende ochtend was er maar 25% bijgeladen. In het dorp klopte ik aan bij het politiebureau om te vragen of ik kon laden, dat mocht, alleen was de stroom exact hetzelfde. Ik reed daarom naar een kerk waar het gelukkig beter was en ook kreeg ik meteen daar onderdak aangeboden. De mensen in Indonesië zijn super vriendelijk en behulpzaam.


Even naar de Evenaar

Een dag later kwam ik in Pontianak aan. Pontianak ligt exact op de evenaar en er staat een monument gebouwd door Nederlanders die de middellijn aangeeft. Voor mij was dit een ‘milestone’. Ik begon de reis in Nederland, werd naar Italië gestuurd, na een dag of 100 stak ik de poolcirkel over, een paar maanden terug in Myanmar de Kreeftskeerkring en nu na 650 dagen bereikte ik het noordelijk halfrond.


Aziatische timing

Pontianak was ook de stad waar vanaf ik het eiland Borneo zou verlaten. Een ferry zou de auto en mij naar Java brengen. Die ferry vertrok vier dagen later als gepland en de rit duurde uiteindelijk ook nog eens 18 uur langer dan dat ze mij beloofd hadden, 54 uur in totaal. De ferry zelf was een uitdaging. Er waren geen bedden, mensen sliepen op de grond, op het dek of in een soort kast waar niet alleen mensen lagen te snurken maar ook kippen, vogels en andere dieren meereisden. Ik vond uiteindelijk een plek op een bank in de recreatieruimte waar zangeressen om 10 uur ochtends begonnen te “zingen”. 


Kerst op Java

Na drie nachten kwam de ferry aan in Semarang. Dit was overigens de eerste keer dat ik samen met de auto een oversteek kon maken. In de haven werd ik opgewacht door mijn hosts die mij gelijk meenamen voor een fijn ontbijt. De kerstdagen bracht ik met hun door, al hadden zij geen idee dat het feestdagen waren (want moslim) en ik eigenlijk ook niet, want met temperaturen rond de 35 graden en palmbomen overal kwam het kerstgevoel er niet in.


Verassingen in Yogyakarta

De eerste road trip door Java bracht mij naar Yogyakarta. Een stad met veel historie. Ik verbleef op het kantoor van een stichting die overal contacten had. Zo werd ik uitgenodigd door de prinses van de provincie. Ongelofelijk dat ik nu weer een royal mocht ontmoetten. Ik vroeg haar of ze iets deden om het milieu te beschermen. De prinses antwoordde dat zij een eigen opvangcentrum voor dieren heeft opgericht en ze nodigde mij uit om daar te komen kijken. In Indonesië worden veel dieren, met name exotische dieren zoals roofvogels, orang-oetangs en zelfs krokodillen als huisdier gehouden. Dit is helaas een statussymbool.

Een ander probleem in Indonesië is de ontbossing. Hectares regenwoud worden gekapt om plaats te maken voor palmolie plantages. Zo komen de dieren gewond of met psychische problemen in het opvangcentrum terecht. 

Het was voor mij een grote verassing dat er in Yogyakarta veel mensen en organisaties met elektrisch rijden bezig zijn. Ik belandde bij een carworkshop die een volledig elektrische race-auto hadden gebouwd. Een sportief wagentje die op een volle batterij 200 kilometer kon rijden. De komende weken reis ik via onder andere Bali, Lombok en Flores naar Timor-Leste vanaf waar ik de oversteek probeer te maken naar ‘Down Under.’ Of ik dat gehaald heb lees je volgende maand hier.


Flinndal steunt het project Plug Me In

Wij vinden het initiatief van Wiebe mooi en we steunen het vooral omdat het aandacht vraagt voor duurzaamheid. Daarom hebben wij hem ook geholpen dit project te kunnen starten. Verder hebben wij hem een aantal van onze producten meegegeven, zodat hij voldoende energie heeft om fit zijn reis te maken. Dit zijn uiteraard producten uit de categorie 'energie', namelijk Flinndal Vitamine B-complex en Q10 Forte. Wil jij hem ook helpen? Kijk dan op www.plugmein.nl.


Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{product.name}}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Bekijk product
{% endfor %}

Lees ook

Plug Me In: Van Nederland naar Zwitserland

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid.

Lees meer > Lees meer >

Plug Me In: Van Zwitserland naar Duitsland

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid in update 2.

Lees meer > Lees meer >

Plug Me in: Van Denemarken naar Zweden

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid in update 3.

Lees meer > Lees meer >

Geef je reactie op:

Update 22: Plug Me in: Indonesië
E-mailadres wordt niet getoond bij de review
Je krijg uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

{{name}}

{{unique_selling_point}}

Jouw instellingen

Wij staan voor je klaar

Wij staan u graag te woord via de onderstaande kanalen.

Onze openingstijden zijn van 09:00 tot 19:00 op werkdagen en van 10:00 tot 16:00 op zaterdag.

Mijn Flinndal

Regel zelf zaken zoals het wijzigen van persoonlijke gegevens of Flinndal Herhaalgemak zendingen.

Naar Mijn Flinndal omgeving

Bel ons (gratis)

Gemiddelde wachttijd: < 5 minuten
0800-7080

Wachttijd: < 5 minuten
0800-7080

WhatsApp ons

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten
06-57592195

Wachttijd: < 25 minuten
06-57592195

E-mail

Gemiddelde wachttijd: 1 werkdag
Neem contact op via het contactformulier

Wachttijd: 1 werkdag
Ga naar het contactformulier

Facebook Messenger

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten
Stuur ons een bericht via Facebook Messenger

Wachttijd: < 25 minuten
Ga naar Facebook Messenger

Product toegevoegd

Product toegevoegd

Naar winkelwagen »

Andere klanten kochten ook:

{% for product in products %}
{{product.name}}

{{product.unique_selling_point}}

€ {{product.price | money_eu}}
{% endfor %}