Sinds 15 maart ben ik onderweg naar Australië in een elektrische auto. Ik reis zonder geld en ben geheel afhankelijk van de energie die mensen mij via de website plugmeinproject.com aanbieden. Daar kunnen mensen hun locatie selecteren en mij een maaltijd, slaapplek of stroom voor de auto aanbieden. Door deze mensen wordt ook de route bepaald. Ik reis van stopcontact naar stopcontact.
Tijdens de reis probeer ik zoveel mogelijk mensen te bezoeken die mij energie hebben aangeboden en hierdoor reis ik dus niet direct naar Australië. Het doel van de reis is om erachter te komen hoe duurzaamheid toegepast kan worden in het dagelijks leven. Daarom bezoek ik in alle landen die ik aandoe projecten die actief zijn op dit gebied. Voor Flinndal blog ik elke maand over de voortgang van de reis.
Inmiddels ben ik al een jaar onderweg en schrijf ik nu mijn 12e blog voor Flinndal. Het voelt alsof ik net weg ben maar sta versteld over wat ik allemaal heb meegemaakt deze reis. Het was vol avontuur, hoogtepunten en eigenlijk weinig dieptepunten. Ik heb veel mensen ontmoet en veel geleerd over culturen, landen en natuurlijk duurzaamheid.
Nadat de avonturen van de Emirates EVRT voorbij was en hierbij ook mijn tijdelijke baan had ik meer tijd om te focussen op het bezoeken van duurzame projecten. De Emiraten en duurzaamheid gaan op het eerste gezicht niet echt goed met elkaar samen, maar ik kwam erachter dat er toch veel gebeurt op dit gebied. Het land bestaat uit zeven verschillende emiraten, wat vergelijkbaar is met de staten zoals we die in Amerika kennen. In deze zeven emiraten vind je alleen in Abu Dhabi olie en draaien de overige met name op handel en toerisme. Vooral in Dubai zijn ze veel aan het investeren in duurzame initiatieven.
Twee maanden verbleef ik in The Sustainable City. Midden in de woestijn hebben ze een duurzame woonwijk uit de grond weten te stampen. Het doel van de wijk is om net-neutraal te zijn en daar slagen ze al goed in. Alle villa’s en parkeerplaatsen zijn voorzien van zonnepanelen. Douchewater wordt gereinigd en gebruikt voor planten en de boerderij. In het midden van de Sustainable City vind je een lange strook met groen, water en plekken waar groenten en specerijen worden gekweekt.
Deze groenten worden in de supermarkt weer verkocht aan de bewoners. Bewoners betalen geen utility kosten die in andere wijken normaliter hoog oplopen. Er wordt zelfs een subsidie van 10.000 euro gegeven voor de aanschaf van je eerste elektrische auto en staan er op de parkeerplaatsen al veel laders, die nu nog helaas weinig gebruikt worden. De wijk is autovrij en vanaf de parkeerplaatsen worden bewoners met elektrische buggy’s naar hun woning gebracht. De eerste resultaten van het half jaar dat het geopend zijn waren beter dan verwacht en is net-neutraal al bijna bereikt.
Door verschillende mensen werd ik getipt op The Green Sheikh, een lid van de koninklijke familie van Ajman, een kleiner emiraat vlakbij Dubai. Deze man is erg actief in het promoten van duurzaamheid in de Verenigde Arabische Emiraten en daarbuiten. Ik wilde hem graag ontmoeten en stuurde hem daarom een mail. Ik verwachte hier geen reactie op maar binnen een dag kreeg ik een reactie van zijn team dat hij mij graag wilde ontmoeten. Hij vroeg mij naar zijn verblijf te komen voor een interview.
Uiteindelijk werd het interview aangevuld met andere uitstapjes. Zo gingen we naar een moskee om te bidden, deden we een road trip door Ajman en moest ik een rondje maken met zijn kinderen. Later belde hij mij terug met de vraag of ik een presentatie wilde geven voor 30 Amerikaanse studenten die hij had uitgenodigd. Uiteraard! Een weekend verbleef ik bij hem en ruimde we onder andere zwerfafval op in de woestijn. Wat een ervaring.
The Green Sheikh was niet de enige sheik waar ik terecht kwam, later werd ik uitgenodigd door de sheik van Ras al Khaimah, over deze ook weer onvergetelijke ervaring maakte ik dit filmpje:
Naast al deze prachtige ontmoetingen was ik ook druk bezig met de volgende stap: India. Nadat er een artikel over mij verscheen in een krant werd ik benaderd door een logistiek bedrijf die aanbood de auto naar Mumbai te verschepen! Geweldig. Mijn vliegticket kreeg ik eerder al gesponsord door Etihad en is de weg naar het subcontinent helemaal vrij. Volgende maand meer over mijn eerste bevindingen in India.
Wij vinden het initiatief van Wiebe mooi en we steunen het vooral omdat het aandacht vraagt voor duurzaamheid. Daarom hebben wij hem ook geholpen dit project te kunnen starten. Verder hebben wij hem een aantal van onze producten meegegeven, zodat hij voldoende energie heeft om fit zijn reis te maken. Dit zijn uiteraard producten uit de categorie 'energie', namelijk Flinndal Vitamine B-complex, Q10 Forte en energierepen. Wil jij hem ook helpen? Kijk dan op www.plugmein.nl.
Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid. Lees meer
Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid in update 2. Lees meer
Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid in update 3. Lees meer
Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!
We helpen je natuurlijk graag. We staan je graag te woord op werkdagen tussen 09.00 - 19.00 en zaterdag van 10.00 - 16.00. Je kunt met ons contact opnemen via:
Regel zelf zaken zoals het wijzigen van persoonlijke gegevens of alles rondom jouw zending met Flinndal Herhaalgemak.
Bel ons op 0800-7080 (gratis).
Gemiddelde wachttijd: <5 minuten
Stuur je vraag naar 06-57592195.
Gemiddelde wachttijd: <25 minuten
Stuur ons een persoonlijke bericht via Facebook Messenger.
Gemiddelde wachttijd: <25 minuten
Neem contact op via ons contactformulier.
Antwoord binnen 1 werkdag
Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.
Geef een reactie op: Update 12 Plug Me In: Een jaar onderweg