Update 11 Plug Me in: Dubai


Plugmein

Sinds 15 maart ben ik onderweg naar Australië in een elektrische auto. Ik reis zonder geld en ben geheel afhankelijk van de energie die mensen mij via de website plugmeinproject.com aanbieden. Daar kunnen mensen hun locatie selecteren en mij een maaltijd, slaapplek of stroom voor de auto aanbieden. Door deze mensen wordt ook de route bepaald. Ik reis van stopcontact naar stopcontact. 


Tijdens de reis probeer ik zoveel mogelijk mensen te bezoeken die mij energie hebben aangeboden en hierdoor reis ik dus niet direct naar Australië. Het doel van de reis is om erachter te komen hoe duurzaamheid toegepast kan worden in het dagelijks leven. Daarom bezoek ik in alle landen die ik aandoe projecten die actief zijn op dit gebied. Voor Flinndal blog ik elke maand over de voortgang van de reis.


Mooi leven

Na een lange, hectische tocht door Iran kwam ik in Dubai aan. Adresjes had ik bij aankomst deze keer gelukkig genoeg. Ik had namelijk een paar dagen voor aankomst een oproep geplaatst op de ‘Dutch in Dubai’ en kreeg meteen al veel aanbiedingen. De eerste avond kwam ik gelijk op het beroemde Palm eiland terecht. Het was voor mij altijd een droom om daar een keer te zijn, omdat het altijd zo onbereikbaar leek. Nu overnachtte ik daar. En niet 1 nacht, ik mocht er ruim 2 weken blijven en zo had ik de tijd om te acclimatiseren en bij te komen van de afgelopen periode.

Veel tijd om bij te komen was er niet want er stond mij een flinke klus te wachten: ik moest op zoek gaan naar een baan of hulp om de auto vanaf Dubai naar Mumbai te krijgen, want dat zou de volgende stop worden. Over land kon het niet omdat ik vanuit het buitenland geen visum voor Pakistan kon krijgen dus moet het wel over zee. Maar hoe ging ik dat voor elkaar krijgen?


A new day at the office

Al in Turkije werd ik getipt dat als ik in Dubai zou aankomen ik contact op moest nemen met de jongens van de Emirates Electric Vehicle Road Trip (EVRT). Zij waren bezig een road trip te organiseren door de zeven emiraten om duurzame mobiliteit en elektrisch rijden onder de aandacht te brengen. Via e-mail hadden we al een tijdje contact en zij hadden mij gevraagd of ik deel wou nemen aan de road trip. Toen ik het team ontmoette was er gelijk een klik en boden ze mij zelfs een baan aan. Hiermee zou ik dan de oversteek naar Mumbai kunnen bekostigen. Met mijn achtergrond in event management en mijn ervaringen met mijn eigen elektrische road trip voelde dit echt als een match made in heaven.


The Sustainable City

Naast een vaste baan boden ze mij zelfs een vast onderdak aan, op een locatie die ook nog eens goed bij mij past: The Sustainable City in Dubai. Dit is een woonwijk even buiten het centrum waar ze co2-neutraal willen leven. Alle daken zijn voorzien van zonnepanelen, water wordt hergebruikt en ook het sociale aspect van duurzaamheid speelt hier een grote rol. Deze ‘stad’ is een sponsor van de EVRT en zij hadden enkele appartementen aan de organisatie beschikbaar besteld. Ik kon er 1 betrekken. Dit kwam na negen maanden reizen best goed uit. Het is fantastisch om elke dag ergens anders heen te reizen en nieuwe plekken te zien maar na een tijdje wordt het best pittig en kom je eigenlijk 1 ding te kort: privacy. Nu kon ik hier even flink bijladen.


De Elektrische Road Trip

emiraten_e242105d.png

Na 5 weken voorbereiding vond eind januari dan de road trip plaats. De start was bij het iconische Burj Al Arab hotel. Je kent het misschien wel, dat luxe hotel in de vorm van een zeilschip. Weer zo’n unicum wat ik mocht meemaken. In vier dagen trokken we door de zeven emiraten. Elke dag organiseerden wij evenementen waar internationale sprekers over elektrisch rijden kwamen praten. Ook hadden gasten de kans om verschillende elektrische auto’s uit te proberen en mocht ik als 1 van de hoofdgasten een verhaal over mijn reis vertellen. Met de media-aandacht erbij was het een flink succes en kunnen wij terugkijken op een geslaagde eerste editie van de Emirates EVRT.

Een paar dagen na de reis vertok het team naar Londen om daar aan de Europe EVRT te werken en stond ik er weer ‘alleen’ voor. Genoeg te doen want voldoende geld voor de oversteek naar Mumbai was er nog niet en met het verlopen van het visum staan mij er een paar spannende weken te wachten. Daarover volgende maand meer.


Flinndal steunt het project Plug Me In

Wij vinden het initiatief van Wiebe mooi en we steunen het vooral omdat het aandacht vraagt voor duurzaamheid. Daarom hebben wij hem ook geholpen dit project te kunnen starten. Verder hebben wij hem een aantal van onze producten meegegeven, zodat hij voldoende energie heeft om fit zijn reis te maken. Dit zijn uiteraard producten uit de categorie 'energie', namelijk Flinndal Vitamine B-complexQ10 Forte en energierepen. Wil jij hem ook helpen? Kijk dan op www.plugmein.nlLees ook:

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid. Lees meer

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid in update 2. Lees meer

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid in update 3. Lees meer

Geef een reactie op: Update 11 Plug Me in: Dubai

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.