Update 18: Plug Me In: Kuala Lumpur


Plugmein

Sinds 15 maart 2016 ben ik onderweg naar Australië in een elektrische auto. Ik reis zonder geld en ben geheel afhankelijk van de energie die mensen mij via de website plugmeinproject.com aanbieden. Daar kunnen mensen hun locatie selecteren en mij een maaltijd, slaapplek of stroom voor de auto aanbieden. Door deze mensen wordt ook de route bepaald. Ik reis van stopcontact naar stopcontact. 


Tijdens de reis probeer ik zoveel mogelijk mensen te bezoeken die mij energie hebben aangeboden en hierdoor reis ik dus niet direct naar Australië. Het doel van de reis is om erachter te komen hoe duurzaamheid toegepast kan worden in het dagelijks leven. Daarom bezoek ik in alle landen die ik aandoe projecten die actief zijn op dit gebied. Voor Flinndal blog ik elke maand over de voortgang van de reis.


We zijn er bijna

Inmiddels heb ik Kuala Lumpur bereikt en ben ik bezig met het voorbereiden op de laatste etappe naar de eindbestemming, Australië. De route daarheen is een lastige. Ik zal de auto vanaf Kuala Lumpur naar Borneo (het eiland van Maleisië) moeten verschepen en zelf erachteraan vliegen. Van Borneo rij ik naar Kalimantan, een van de Indonesische eilanden, pak ik vanaf daar weer een ferry naar Java en vervolgens eilandjes hoppen naar Oost Timor. 


De laatste loodjes

De Australiërs zijn erg streng, omdat zij bang zijn dat er virussen of gekke dieren het land in komen. Dit alles brengt een hoop kosten met zich mee en ben ik druk met het zoeken van manieren om dit te kunnen bekostigen. Dit doe ik vanaf een vaste plek, ik kwam in contact met een Nederlander die bij LizardApps werkt en een groot pand heeft waar hij nog een extra kamertje had. Hij heeft een groot netwerk en zo kwam ik weer bij een Belg terecht die hier een media productie bedrijft heeft. Ik mocht figureren als fotograaf bij een TV-commercial voor een creditcardbedrijf en verdiende zo een klein zakcentje. Het bedrag wat ik nodig heb is flink en ik zou heel van dit klusjes moeten hebben om dit bij elkaar te krijgen. Naast klusjes bezoek ik veel netwerkevents om contacten op te doen die het interessant vinden om mij te sponsoren. Tot nu toe heb ik een sponsor gevonden voor nieuwe t-shirts, ook fijn als je al 18 maanden in dezelfde outfits loopt en alles wel afgedragen is.


Oost west, thuis best

De Nederlander waar ik bij verblijf is voorzitter van de Nederlandse Vereniging in Maleisië en dat heeft zo zijn voordelen. Hij nodigde mij uit voor de ‘welcome home’ barbecue en gaf mij de mogelijkheid om mijn verhaal te doen en met de collectebus rond te gaan. Dit was even de knop omschakelen omdat het wat vreemd voelde om te ‘bedelen’ maar iedereen bleek heel behulpzaam en wilde mij helpen. Zo sprokkelde ik 2100 Ringgit bij elkaar, zo’n 400 euro. De Nederlandse community is een fijne en heeft mij eerder erg uit de brand geholpen.


Even opladen...

Dat ik nu op een vaste plek zit is ook wel lekker. Voordat ik in Kuala Lumpur aankwam verplaatste ik mijzelf elke dag en dat wordt na een tijd uitputtend. Nu heb ik hier een aantal vaste contacten die mij ook graag de stad laten zien en meenemen voor ontspanning. Zo belandde ik bij de halve finale voetbal op de SEA Games, te vergelijken met de olympische spelen van Zuidoost-Azië. Maleisië nam het op tegen Indonesië, elkaars aartsrivalen. Ik ben groot voetbalfan, maar kende geen van de spelers. Het niveau niet te vergelijken met wat wij gewend zijn op een EK, maar de ambiance was wel erg goed. Het stadion was tot de nok toe gevuld met 60.000 supporters en iedereen stond pal achter hun team en ging ervoor. Iets wat bij ons elftal nog wel eens ontbreekt. Toen Maleisië in de 87e minuut de 1-0 binnenschoot ging het ook helemaal los. Prachtig om mee te maken.

Volgende maand hoop ik toch wel weer onderweg te zijn. Of dat is gelukt lees je in mijn volgende blog.


Flinndal steunt het project Plug Me In

Wij vinden het initiatief van Wiebe mooi en we steunen het vooral omdat het aandacht vraagt voor duurzaamheid. Daarom hebben wij hem ook geholpen dit project te kunnen starten. Verder hebben wij hem een aantal van onze producten meegegeven, zodat hij voldoende energie heeft om fit zijn reis te maken. Dit zijn uiteraard producten uit de categorie 'energie', namelijk Flinndal Vitamine B-complex en Q10 Forte. Wil jij hem ook helpen? Kijk dan op www.plugmein.nlLees ook:

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid. Lees meer

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid in update 2. Lees meer

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid in update 3. Lees meer

Geef een reactie op: Update 18: Plug Me In: Kuala Lumpur

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring