Oudewijvenzomer

Oudewijvenzomer

De periode tussen half september en half november kan ons af en toe nog verblijden met een nazomers zonnetje. Een goede manier om wat vitamine d op te doen onder invloed van de zon. Deze periode met kans op mooi najaarsweer wordt ook wel de ‘Oudewijvenzomer’ genoemd.

Herkomst
De meest waarschijnlijke reden dat men over Oudewijvenzomer spreekt is omdat kleine veldspinnetjes tijdens deze periode grote webben spinnen. De spinnenwebben staan synoniem voor het spinnewiel waarmee oude Germaanse godinnen vaak werden afbeeld. Iedereen die tijdens een nevelige nazomerochtend wel eens langs de velden gefietst heeft kent het fenomeen: de vele spinnenwebben die bedekt met dauwdruppels goed zichtbaar worden.

Witte wieven
Een ander fenomeen tijdens de nazomer die zijn oorsprong vindt in de mythologie zijn Witte wieven. Dit is de naam voor een vrouwenfiguur die in sommige legendes goedaardig was en in sommige kwaadaardig. Ze kwamen te voorschijn in de nacht of in de vroege ochtend, veelal bij landerijen of heuvels.

Witte wieven dansend bij een meer. 1866

älvalek_43607317.jpgNu weten we dat dit geen vrouwelijke geesten of feeën zijn, maar nevel of mistflarden die door het land slingeren. Een prachtige serene scène.

En oke, misschien een beetje spookachtig.


Lees ook:

Het gure najaar komt er weer aan. Wat is er leuker dan zelf een lekkere, warme sjaal breien? Daarom geeft Brei & Wol Winkel nu 10% korting op 10 garens om een mooie sjaal mee te breien! Lees meer

De R is weer in de maand. Lees wat te doen voor de weerstand, tips voor de tuin en waar je toch van de zon kunt genieten. Lees meer

Geef een reactie op: Oudewijvenzomer

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.