Ontspannen, het is soms lastig. Wij geven tips!

stress.jpg

Problemen op werk of in je relatie, een afspraak bij de dokter of een kritische opmerking kunnen ervoor zorgen dat je gespannen bent of gaat piekeren. Want wat als...? Ontspannen is lastig en hierdoor lig je ’s nachts wakker. Ontspannen is erg belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid, omdat een continu gevoel van stress van invloed kan zijn op je concentratie, geheugen en gevoel van vitaliteit.

Daarom heeft Flinndal twee producten in haar assortiment die hulp kunnen bieden wanneer je gespannen bent of moeite hebt met slapen.

Flinndal Nachtrust

Problemen in je dagelijkse leven kunnen van invloed zijn op je nachtrust. Voldoende nachtrust is belangrijk voor je mentale gezondheid, maar bijvoorbeeld ook voor je weerstand. Want tijdens de slaap laadt het lichaam zich weer op voor de volgende dag.

Flinndal Nachtrust bevat de natuurlijke plantenextracten van valeriaan, citroenmelisse en hop. Valeriaan helpt te ontspannen (ook in stresssituaties) en op natuurlijke wijze in slaap te vallen. Op deze manier draagt het bij aan een goede nachtrust en kan je fris beginnen aan een nieuwe dag. Mét Melatonine. Dit is een hormoon dat ervoor zorgt dat we slaperig worden. 

Flinndal Magnesium

Wie piekert, denkt eigenlijk continu na over bepaalde problemen die op dat moment spelen. Je vindt vaak geen oplossing en op den duur gaat dit gepaard met negatieve gevoelens en spanning. Het kan je zelfs bang of angstig maken. Probeer piekeren dus te voorkomen of meteen het tot een halt te roepen.

Magnesium is een mineraal dat goed is voor de gemoedstoestand en een gunstige invloed heeft op de geestelijke balans en energie. Ook draagt magnesium bij aan belangrijke hersenfuncties zoals het concentratievermogen, leervermogen en het geheugen. Zo ben je beter bestand tegen stress situaties en helpt het te ontspannen.

Tips om te ontspannen

Tip 1: De sauna
De sauna werkt ook ontspannend. Ga niet even voor een uurtje naar de sauna maar trek er een hele dag of middag voor uit. Op die manier kom je echt tot rust. Waarom werkt een sauna zo ontspannend? Door de warmte gaat je hart sneller kloppen en dat zorgt voor een goede doorbloeding. Bij een goede doorbloeding wordt de transport van zuurstof en voedingstoffen in de spiercellen gestimuleerd.

Tip 2: Meditatie
Rustig zitten, je gedachten de vrije loop geven en je zoveel mogelijk ‘stil’ maken. Dat is mediteren. Hoe werkt mediteren:

  1. Zoek een comfortabele plek. Ga ergens zitten waar je met een rechte rug kunt zitten. Als je ergens gaat liggen dan heb je kans dat je in slaap valt.
  2. Zorg dat je niet gestoord wordt. Als je steeds gestoord wordt is het moeilijk om je te concentreren.
  3. Laat je handen rusten.
  4. Doe je ogen dicht
  5. Adem goed in en uit. Je ademhaling mag rustiger zijn dan normaal.
  6. Concentreer je op je ademhaling zodat er geen andere gedachten bij je opkomen.
  7. Blijf doorgaan tot je ontspannen bent. Deze oefening kun je meerdere keren per dag of week herhalen.

Tip 3: Beeldschermen uit
Met een smartphone, tablet of computer in de buurt is er altijd afleiding en komt je hoofd niet in de ‘ontspan-modus’. Zet de apparaten uit en durf eens gewoon een paar uur onbereikbaar te zijn.

Tip 4: Creatief bezig zijn
Werken met je handen is bijna altijd ontspannend. Zeker als je werkt met natuurlijke materialen, zoals zand, water, biologische verf en klei. Zet je verstand op nul, gebruik je gevoel en maak precies waar je zin in hebt. Het hoeft echt niet mooi of af te zijn, het gaat puur om het plezier in het maken.

Heb jij tips om te ontspannen? Deel ze met ons!Lees ook:

De sauna brengt een aantal voordelen met zich mee. Het is dus aan te raden om een bezoekje aan de sauna te brengen. Zo is het goed voor de ontspanning. Lees meer

Het is herfst, de dagen worden korter en buiten wordt het kouder. Een goede reden dus om eens lekker op te warmen in de sauna. Lees meer

Wat is stress en hoe word je weer ontspannen? Lees er alles over. Lees meer

Geef een reactie op: Ontspannen, het is soms lastig. Wij geven tips!

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.