Onderzoek naar vitaminegebruik leidt tot opvallen

Onderzoek naar vitaminegebruik leidt tot opvallende resultaten

Wanneer kopen mensen vitaminen en waar letten ze op? In augustus heeft Flinndal onderzoek gedaan naar het vitaminegebruik onder meer dan 1.000 van haar klanten. Opvallend waren de resultaten zeker!

Zo gebruikt bijna 90% van de ondervraagden vitaminen preventief en het jaar door en slechts 7% zegt geen extra informatie nodig te hebben bij het aanschaffen van vitaminen.

Vitaminen worden vooral preventief ingenomen
90% van de ondervraagden geeft aan het hele jaar door aanvullende vitaminesupplementen te gebruiken dus niet alleen in de herfst en winterperiode of bij het gevoel iets extra’s nodig te hebben.

Samenstelling is het belangrijkste
De samenstelling van een voedingssupplement staat hoog op de prioriteitenlijst. Niet zo gek dus dat 80% van de ondervraagden diverse aanbieders met elkaar vergelijkt en de helft daarvan meerdere merken vitaminen in hun kastjes heeft staan.

bijsluiter_4e245cd7.jpgBijna iedereen heeft extra informatie nodig
7% zegt geen informatie nodig te hebben voor het overgaan tot het kopen van voedingssupplementen. De overige respondenten zoeken eerst informatie via internet, via de websites van diverse merken of kijken in de winkel naar de bijsluiter.

Vraag naar natuurlijke ingrediënten wordt steeds groter
90% kijkt ook of er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten. De slechte reputatie van synthetische stoffen en E-nummers dragen daar waarschijnlijk aan bij. Ook kijkt er een groot deel naar de dosering van de diverse vitaminen en mineralen.

Autoriteiten en controlerende instanties onbekend
De kwaliteitskeurmerken die betrekking hebben tot de voedingssupplementen zijn relatief onbekend bij mensen. Slechts 6% zegt de EFSA (European Food Safety Authority) te kennen. Terwijl de EFSA een belangrijk onafhankelijk onderzoeksinstituut is die de Europese Commissie adviseert op het gebied van voedselveiligheid. Een uitzondering daarop is het Voedingscentrum, dat 80% van de ondervraagden wel kent.


efsa-banner_cd00800d.jpg

Conclusie
Over het algemeen gebruiken mensen het hele jaar door voedingssupplementen voor een gezond gevoel. De samenstelling en natuurlijke oorsprong van ingrediënten zijn belangrijke pijlers voor het kiezen van een bepaald merk en betrokken overheidsinstanties zijn relatief onbekend.

Flinndal Multi
Flinndal Multi bevat alle 13 vitaminen en 9 mineralen voor een goede weerstand en extra energie. Extra informatie over het nut en de kwaliteit van Flinndal Multi is te vinden op de productpagina. Wil je ook weten welke ingrediënten er precies gebruikt worden in de Flinndal Multi kijk dan op de tab bijsluiter.


Lees ook:

Vitaminen en mineralen helpen je lichaam in goede gezondheid te houden en soms heb je extra vitaminen nodig. Waarom is Flinndal Multi de beste multivitamine. Lees meer

Is vlees eten gezond of niet? Steeds meer Nederlanders eten minder vlees Niet alleen om rekening te houden met dier en milieu maar ook de crisis telt mee. Lees meer

De laatste tijd val ik bij het kijken van programma’s als Tros Radar van de ene verbazing in de andere. Er lijkt een ware hetze gaande tegen voedingssupplementen. Ook de Consumentenbond en het Voedingscentrum doen een duit in het zakje. Lees meer

Geef een reactie op: Onderzoek naar vitaminegebruik leidt tot opvallen

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.