Nieuw: Flinndal Vitamine K2


groenlipmossel.jpg

We hebben sinds kort een nieuwe botformule in ons assortiment: Flinndal Vitamine K2. De vitamine K is gemaakt van het uitstekend opneembare menaquinon (K2) en helpt de botten gezond te houden. Zonder vitamine K kunnen bepaalde boteiwitten namelijk niet binden aan mineralen zoals calcium, die de botten helpen opbouwen. Wat is vitamine K precies, in welke voedingsmiddelen vind je het en voor wie is dit nieuwe product geschikt?


Vitamine K is een in vet oplosbare vitamine, die deels in de darmen aangemaakt wordt. Zo wordt ongeveer de helft van de hoeveelheid die je dagelijks nodig hebt naar de lever vervoerd, waar het wordt gebruikt of opgeslagen. De andere helft moeten we via de voeding binnen zien te krijgen.


Hoe krijg je voldoende vitamine K binnen?

We vinden vitamine K vooral in groene bladgroenten zoals spinazie en boerenkool en in oliën. Onze dagelijkse voeding bevat meer K1 dan K2, maar de laatste variant wordt beter opgenomen. Vitamine K2 levert dus een betere bijdrage aan de totale vitamine K inname.


Vitamine K

Flinndal Vitamine K2 met vitamine D

Vitamine K2 werkt mooi samen met vitamine D, nog zo’n vitamine die van belang is voor de botten. Vitamine D verhoogt namelijk de opname van calcium in de botten. Aan de plantaardige capsules is dan ook vitamine D3 toegevoegd. Flinndal Vitamine K2 is geschikt voor volwassenen die ondersteuning van de botten kunnen gebruiken, bijvoorbeeld als gevolg van het ouder worden.


Vragen?

Heb je vragen over Flinndal Vitamine K2 of onze andere producten? Onze voedingsdeskundigen zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Mail je vraag naar voedingsdeskundige@flinndal.nl.

Bekijk dit product »
Lees ook:

Vitamine K is verreweg de minst bekende vitaminen, maar zeker niet een minder belangrijkere voor onze gezondheid. Wat is vitamine K en waar is het goed voor? Lees meer

In de donkerste maanden van het jaar onderzoekt het magazine gezondNU wat licht voor je gezondheid betekent. Wat doet bijvoorbeeld gebrek aan licht met je en bestaat er ongezond licht? Lees meer

Magnesium is een belangrijk mineraal dat in bijna alle cellen van het lichaam voorkomt. Wat is magnesium, waarom is magnesium zo belangrijk en in welke producten vind je magnesium? Lees meer

Geef een reactie op: Nieuw: Flinndal Vitamine K2

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.