Nieuw! Vitamine B12 Zuigtablet

Nieuw! Vitamine B12 Zuigtablet

Flinndal
15-12-2014
0 Reacties

vitamine_b12.jpg

Vitamine B12 is een vitamine uit het vitamine B-complex. Het is een in water oplosbare vitamine. Dit betekent dat het lichaam deze vitamine niet of nauwelijks kan opslaan. Vitamine B12 is hier een uitzondering op. Er wordt net als bij in vet oplosbare vitaminen een voorraad van opgebouwd in het lichaam. Deze voorraad kan snel slinken als je bijvoorbeeld overstapt op vegetarische voeding of naarmate je ouder wordt.

Een vitamine B12 tekort merk je niet direct. Het lichaam slaat vitamine B12 op en heeft dus een voorraad. Het kan een aantal weken of maanden duren voordat je een tekort opmerkt. Zodra het tekort ontstaat, dalen de bloedwaarden.

Een belangrijke vitamine

Het lichaam heeft vitamine B12 hard nodig om goed te kunnen functioneren. Vitamine B12 is goed voor het geheugen, concentratievermogen en de gemoedstoestand. Verder is het van belang voor de weerstand, het zenuwstelsel en de vorming van rode bloedcellen. Vitamine B12 draagt ook bij aan extra energie bij vermoeidheid.

Voor vegetariërs en veganisten

Ons lichaam maakt vitamine B12 niet zelf aan. Je krijgt het alleen binnen uit de voeding via dierlijke producten zoals vlees(waren), eieren, vis en zuivel. Mensen die geen vlees eten zoals veganisten of vegetariërs hebben grote kans op een vitamine B12 tekort. Ook kan vitamine B12 snel worden afgebroken door bepaalde medicijnen, alcohol en pilgebruik.

Ook voor ouderen

De opname van vitamine B12 is afhankelijk van een eiwit dat door de maag wordt gevormd, de intrinsieke factor (intrinsic factor). De intrinsieke factor is een onderdeel van het maagsap dat gemaakt wordt door het maagslijmvlies. Wanneer het maagslijmvlies beschadigd is, ontstaat er uiteindelijk een vitamine B12 tekort omdat het lichaam geen maagzuur of intrinsieke factor kan aanmaken.

Als je ouder wordt, neemt de productie van maagsap vaak af. Hierdoor wordt het stofje intrinsieke factor ook minder goed aangemaakt. De opname van vitamine B12 door het spijsverteringskanaal verloopt minder efficiënt. Het kan dan raadzaam zijn om de voeding aan te vullen met Flinndal Vitamine B12 Zuigtablet.

Zuigtablet met lekkere pepermuntsmaak

Flinndal Vitamine B12 Zuigtablet met 1000 mcg vitamine B12 is goed opneembaar en heeft een lekkere pepermuntsmaak. Door het zuigtablet kan de opname van vitamine B12 al in de mond beginnen en kan vitamine B12 snel en efficiënt in het lichaam worden opgenomen. 

Aan het zuigtablet is ook foliumzuur (B11) toegevoegd, ter versterking van de gunstige invloed van vitamine B12. Foliumzuur helpt, net als B12, om vermoeidheid te verminderen en draagt bij aan een fit gevoel. 


Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{product.name}}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Bekijk product
{% endfor %}

Lees ook

Het nut van vitamine B8 (biotine)

Vitamine B8 (biotine) is een van de acht B-vitamine uit het vitamine B-complex. Wat deze vitamine precies doet voor je lichaam lees je op ons blog.

Lees meer > Lees meer >

Het nut van vitamine B6

Een van die B-vitaminen uit het vitamine B-complex is vitamine B6 (ook wel pyridoxine genoemd). Ook deze vitamine is belangrijk voor het lichaam.

Lees meer > Lees meer >

Het nut van vitamine B5

Vitamine B5 wordt ook wel pantotheenzuur genoemd en is belangrijk voor de energiehuishouding van het lichaam. Ook deze vitamine is onmisbaar in het vitamine B-complex.

Lees meer > Lees meer >

Geef je reactie op:

Nieuw! Vitamine B12 Zuigtablet
E-mailadres wordt niet getoond bij de review
Je krijg uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

{{name}}

{{unique_selling_point}}

Jouw instellingen

Wij staan voor je klaar

Wij staan u graag te woord via de onderstaande kanalen.

Onze openingstijden zijn van 09:00 tot 19:00 op werkdagen en van 10:00 tot 16:00 op zaterdag.

Mijn Flinndal

Regel zelf zaken zoals het wijzigen van persoonlijke gegevens of Flinndal Herhaalgemak zendingen.

Naar Mijn Flinndal omgeving

Bel ons (gratis)

Gemiddelde wachttijd: < 5 minuten
0800-7080

Wachttijd: < 5 minuten
0800-7080

WhatsApp ons

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten
06-57592195

Wachttijd: < 25 minuten
06-57592195

E-mail

Gemiddelde wachttijd: 1 werkdag
Neem contact op via het contactformulier

Wachttijd: 1 werkdag
Ga naar het contactformulier

Facebook Messenger

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten
Stuur ons een bericht via Facebook Messenger

Wachttijd: < 25 minuten
Ga naar Facebook Messenger

Product toegevoegd

Product toegevoegd

Naar winkelwagen »

Andere klanten kochten ook:

{% for product in products %}
{{product.name}}

{{product.unique_selling_point}}

€ {{product.price | money_eu}}
{% endfor %}