Nieuw! Vitamine B12 Zuigtablet

vitamine_b12.jpg

Vitamine B12 is een vitamine uit het vitamine B-complex. Het is een in water oplosbare vitamine. Dit betekent dat het lichaam deze vitamine niet of nauwelijks kan opslaan. Vitamine B12 is hier een uitzondering op. Er wordt net als bij in vet oplosbare vitaminen een voorraad van opgebouwd in het lichaam. Deze voorraad kan snel slinken als je bijvoorbeeld overstapt op vegetarische voeding of naarmate je ouder wordt.

Een vitamine B12 tekort merk je niet direct. Het lichaam slaat vitamine B12 op en heeft dus een voorraad. Het kan een aantal weken of maanden duren voordat je een tekort opmerkt. Zodra het tekort ontstaat, dalen de bloedwaarden.

Een belangrijke vitamine

Het lichaam heeft vitamine B12 hard nodig om goed te kunnen functioneren. Vitamine B12 is goed voor het geheugen, concentratievermogen en de gemoedstoestand. Verder is het van belang voor de weerstand, het zenuwstelsel en de vorming van rode bloedcellen. Vitamine B12 draagt ook bij aan extra energie bij vermoeidheid.

Voor vegetariërs en veganisten

Ons lichaam maakt vitamine B12 niet zelf aan. Je krijgt het alleen binnen uit de voeding via dierlijke producten zoals vlees(waren), eieren, vis en zuivel. Mensen die geen vlees eten zoals veganisten of vegetariërs hebben grote kans op een vitamine B12 tekort. Ook kan vitamine B12 snel worden afgebroken door bepaalde medicijnen, alcohol en pilgebruik.

Ook voor ouderen

De opname van vitamine B12 is afhankelijk van een eiwit dat door de maag wordt gevormd, de intrinsieke factor (intrinsic factor). De intrinsieke factor is een onderdeel van het maagsap dat gemaakt wordt door het maagslijmvlies. Wanneer het maagslijmvlies beschadigd is, ontstaat er uiteindelijk een vitamine B12 tekort omdat het lichaam geen maagzuur of intrinsieke factor kan aanmaken.

Als je ouder wordt, neemt de productie van maagsap vaak af. Hierdoor wordt het stofje intrinsieke factor ook minder goed aangemaakt. De opname van vitamine B12 door het spijsverteringskanaal verloopt minder efficiënt. Het kan dan raadzaam zijn om de voeding aan te vullen met Flinndal Vitamine B12 Zuigtablet.

Zuigtablet met lekkere pepermuntsmaak

Flinndal Vitamine B12 Zuigtablet met 1000 mcg vitamine B12 is goed opneembaar en heeft een lekkere pepermuntsmaak. Door het zuigtablet kan de opname van vitamine B12 al in de mond beginnen en kan vitamine B12 snel en efficiënt in het lichaam worden opgenomen. 

Aan het zuigtablet is ook foliumzuur (B11) toegevoegd, ter versterking van de gunstige invloed van vitamine B12. Foliumzuur helpt, net als B12, om vermoeidheid te verminderen en draagt bij aan een fit gevoel. Lees ook:

Vitamine B8 (biotine) is een van de acht B-vitamine uit het vitamine B-complex. Wat deze vitamine precies doet voor je lichaam lees je op ons blog. Lees meer

Een van die B-vitaminen uit het vitamine B-complex is vitamine B6 (ook wel pyridoxine genoemd). Ook deze vitamine is belangrijk voor het lichaam. Lees meer

Vitamine B5 wordt ook wel pantotheenzuur genoemd en is belangrijk voor de energiehuishouding van het lichaam. Ook deze vitamine is onmisbaar in het vitamine B-complex. Lees meer

Geef een reactie op: Nieuw! Vitamine B12 Zuigtablet

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.