Niet alleen consumentenbond in gebreke

consumentenbond.jpg

Op ons blog hadden we onlangs al melding gemaakt van het feit dat een test van de Consumentenbond ten onrechte heeft uitgewezen dat onze Vitamine B Complex helemaal geen vitamine B6 bevat.

Ook hand in eigen boezem

Wij hebben de betreffende batch uiteraard direct zelf ook aan een grondige inspectie onderworpen. Uit het resultaat blijkt dat Flinndal ook een hand in eigen boezem moet steken. De batch bleek geen 2,8 mg aan vitamine B6 te bevatten, zoals zou moeten en vermeld wordt op het etiket. Er werd zo'n 1,9 mg vitamine B6 teruggevonden (135% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, in plaats van de beloofde 200%).

Gehalte aan vitamine B6

We zijn er inmiddels achter dat voor deze productie per abuis een minder geconcentreerde grondstof gebruikt is. Het gehalte aan vitamine B6 in de grondstof bleek lager dan zou moeten. Een enorm kwalijke zaak. Wij doen ons uiterste best om een product van zo hoog mogelijke kwaliteit af te leveren. Dit keer zijn wij hier niet in geslaagd, waarvoor wij u onze welgemeende excuses aanbieden. 

Direct maatregelen getroffen

Het moge duidelijk zijn dat direct maatregelen zijn genomen om een herhaling van dit incident in de toekomst volledig uit te sluiten. Wij laten onze producten al regelmatig analyseren om zeker te zijn dat alle ingrediënten overeen komen met hetgeen op de verpakking vermeld wordt. We zullen hiertoe nog meer controles inplannen.

Eerlijkheid hoog in het vaandel

De dosering van 1,9 mg vitamine B6 is nog steeds een zeer geschikte ondersteuning voor jouw energiehuishouding, het zenuwstelsel, de weerstand, de hormoonhuishouding en de psychologische functies. Maar omdat wij eerlijkheid hoog in het vaandel hebben staan vinden we het belangrijk om je te vertellen dat het product niet voldoet aan de verwachting die je had toen je het kocht. De andere B-vitaminen in het product komen wel overeen met de specificatie op de verpakking.

Compensatie

Op dit moment wordt een nieuwe batch Flinndal Vitamine B-Complex geproduceerd, voorzien van de juiste hoeveelheid vitamine B6. Deze nieuwe tabletten zijn 26 januari klaar.

Ter compensatie bieden wij iedereen die het afgelopen half jaar een verpakking vitamine B complex bij ons gekocht heeft, gratis een nieuw zakje aan. Als je daar prijs op stelt, kan je een vervangende verpakking van Flinndal Vitamine B-complex ontvangen. Neem daarvoor contact op met de Servicedesk op ons gratis telefoonnummer 0800-7080 of stuur een e-mail naar klantenservice@flinndal.nl.

Je ontvangt dan in de week van 1 februari kosteloos een vervangende verpakking van Flinndal Vitamine B-complex.Geef een reactie op: Niet alleen consumentenbond in gebreke

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

07 januari 2015 door: Floris
1,9 lijkt me eerlijk gezegd een prima hoeveelheid, vooral als je er ook nog een multi naast slikt :)
23 december 2014 door: Benno
Jullie eerlijkheid wordt zeer gewaardeerd.
10 december 2014 door: Bernadette Reimerink
Zo te zien wordt deze kwestie door Flinndal netjes afgehandeld.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring