Mental coaching in de schoolbanken!

gert_jan_liefers.jpg

Ons mentaal en fysiek wel bevinden is ons belangrijkste kapitaal. Wat is immers belangrijker dan je goed voelen, goed in je vel zitten en blaken van de levensenergie?! Je goed voelen is namelijk niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor een gezond functionerende familie, gemeenschap en zelfs maatschappij. Het is ook belangrijk voor de rijkdom in ons sociale leven, welvaart en productiviteit op ons werk.

Topprestaties in het gezin

In de olympische topsport is mental coaching inmiddels al helemaal geaccepteerd. Bij de meeste sporters is de mental coaching onderdeel van het dagelijkse menu voor verbetering. Samen met de fysieke coach, de fysio, de sportarts en de voedingskundige is de mental coach met de atleten op pad voor het bereiken van topprestaties! Sporters leveren topprestaties.

Maar gezinnen en werkende Nederlanders inmiddels ook. Acht uur of meer werken wordt gecombineerd met reistijd, de opvoeding voor kinderen die natuurlijk ook naar sport moeten, zelf sporten, vrienden bezoeken, koken, stofzuigen en schoonmaken. Dit alles stelt hele hoge eisen aan ons bestaan.

Topprestaties in het werk

In ons werk wordt er veel van ons verwacht. We moeten ons kunnen aanpassen aan steeds veranderende omstandigheden. Aantrekkelijk blijven voor de arbeidsmarkt, relaties met collega’s goed houden, dag in dag uit voldoende productie leveren. Niet even; maar 67 jaar, binnenkort misschien wel 70 jaar of langer.

De markt voor werk is ingrijpend veranderd in de afgelopen jaren. Dit alles gecombineerd met topprestaties die ook in ons gezin van ons worden verwacht, kunnen we met recht spreken van een topsport bestaan. Ons nieuwe leven creëert andere behoeften, andere capaciteiten en ook noodzaak voor meer aandacht voor mentale aspecten. 

Mental coaching in de schoolbank

Mede gezien mijn fanatieke sport achtergrond pleit ik natuurlijk voor voldoende en meer fysieke beweging als onderdeel van ons dagelijks leven. Maar om een leven lang inzetbaar te blijven, de dagelijkse uitdagingen goed aan te kunnen, zou mental coaching ook een veel prominentere plaats in moeten nemen. Op school leren we over economie, wiskunde, scheikunde en taal. Maar waar leren we hoe we ons in de wereld met steeds veranderende hoge eisen, mentaal, actief, inzetbaar en aantrekkelijk blijven? Erg belangrijk om onze dagelijkse realiteit effectief, efficiënt, zonder problemen en met veel plezier en geluk te doorstaan!

Mentaal welbevinden

Mentaal welbevinden is in ieder geval te ontwikkelen door positief te zijn, te leven vanuit een missie, bewust te leven en te genieten, vriendschappen aan te gaan, je geluk te delen, te blijven leren en actief te leven. Maar natuurlijk ook door te investeren in je lichaam door fysiek in actie te komen en je lichaam optimaal te faciliteren met goede voedingstoffen. Die op deze website nooit ver verwijderd zijn!

Mentaal welbevinden en mental coaching zorgt dus voor een goed functionerende individu, gezin, gemeenschap en maatschappij! Mental coaching in de schoolbanken dus!

Over Gert-Jan Liefers

Gert-Jan Liefers Gert-Jan Liefers is een Nederlandse atleet met als specialisaties de 1500, 5000 m en het veldlopen. Hij nam eenmaal deel aan de Olympische Spelen en werd bij die gelegenheid achtste op de 1500 m. Hij is Nederlands recordhouder op alle afstanden vanaf de 1500 tot en met 3000 m en heeft op deze afstanden ook indoor een tweetal nationale records in handen.

Gert-Jan blogt maandelijks als gast op Flinndal.nlLees ook:

Heb je ooit wel eens een vorm van FLOW ervaren, of ooit willen ervaren? Gert-Jan Liefers legt uit wat het is en hoe je erin komt. Lees meer

Hoe kan het stellen van SMART doelstellingen je helpen je doelen te bereiken? Hardloper Gert-Jan Liefers vertelt hoe hij dit gebruikt heeft richting de Olympische Spelen. Lees meer

Ga je beginnen met hardlopen of heb je je opgegeven voor een loopevenement? Bouw het op met het huis der zones van Gert-Jan Liefers. Lees meer

Geef een reactie op: Mental coaching in de schoolbanken!

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.