Mensen blijven zondigen tijdens afvalperiode

Mensen blijven zondigen tijdens afvalperiode


Flinndal heeft onderzoek gedaan naar het zelfbeeld en eetgewoonten van haar klanten. Ruim 1500 mensen hebben meegedaan aan het onderzoek. Uit het onderzoek blijkt dat het grote merendeel snoept tijdens het afvallen.

Afvallen blijft moeilijk

Op de vraag ‘Hoe vaak zondig je tijdens een afvalperiode?’ antwoordde 60% van de vrouwen en 53% van de mannen met wekelijks. 12% neemt zelfs elke dag iets lekkers. Niet snoepen tijdens een afvalperiode is en blijft dus voor veel mensen een moeilijke opgave. Slechts 14% lukt het om niet te zondigen tijdens een afvalperiode.

Toch mag je best een tussendoortje hebben wanneer je probeert af te vallen. Let er alleen op dat je geen producten eet met veel suikers en vetten, fruit is bijvoorbeeld een prima tussendoortje. Het bevat weinig calorieën en veel vitaminen en mineralen. De beste manier om te voorkomen dat je gaat snoepen is door de lekkernijen simpelweg niet in huis te halen. Heb je wel zoetigheid thuis en kun je de verleiding niet weerstaan? Zorg dan voor afleiding. Ga sporten, naar buiten, of bij vrienden of familie op bezoek.


Mensen zijn niet onzeker

Uit het onderzoek blijkt ook dat veel mensen een goed tot redelijk zelfbeeld van zichzelf hebben. Een derde heeft een matig tot slecht zelfbeeld. En dat blijkt. Ruim 80% blijft genieten en brengt af en toe een bezoek aan een sauna en zwembad. Deze plaatsen worden niet ontweken vanwege het figuur.


Gewicht blijft belangrijk

Bijna iedereen heeft een weegschaal, maar elke dag op de weegschaal staan heeft niet zoveel zin. Je gewicht kan schommelen en dat kan voor frustraties zorgen. Een keer in de maand is voldoende. Toch staat meer dan de helft van de respondenten van het onderzoek elke dag tot wekelijks op de weegschaal. Gewicht blijft dus een belangrijk punt. Af en toe op de weegschaal staan kan best, maar zorg ervoor dat de weegschaal niet bepaalt hoe je je voelt.


Een stevig figuur aantrekkelijk

Op de vraag welk figuur men het aantrekkelijkst vond beantwoorde 45% met slank, gevolgd door gespierd met 30% en 25% antwoordde met stevig. Een kwart van de respondenten vindt een vol figuur aantrekkelijk.


Lees ook:

Welk signaal geef je aan je kind als je jezelf te dik vindt? In gezondNU 7, een thema-editie over slank zijn met beleid, een opvallend artikel over fenomeen lijnende moeders én hun kinderen. Lees meer

Hoe vaak neem jij een tussendoortje? En hoe gezond is die? Neem je iets ongezonds vol suikers en vetten of maak je zelf een lekkere gezonde snack? Lees meer

Val je af als je veel water drinkt en weeg je zwaarder als je zware botten hebt? Is dit waar of niet waar? Je leest het hier. Lees meer

Geef een reactie op: Mensen blijven zondigen tijdens afvalperiode

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.