Krijg nou de zonnegroet! (gezondNU)

Krijg nou de zonnegroet! (gezondNU)

Had je net de zonnegroet onder de knie? Noem je jezelf liefkozend ‘yogi’ en doe je gevaarlijke pogingen tot een hoofdstand? Let op: er is nu iets dat nog hipper en meer bijzonder is; yoga nidra. De wattes?

Letterlijk betekent yoga nidra ‘yogaslaap’. Maar het staat beter bekend als de kunst van het ontspannen, volgens yogadocent en schrijver Fidessa Docters in gezondNU. Een uurtje yoga nidra beoefenen, staat gelijk aan vier uur slapen. Het is zelfs een remedie tegen stress en vermoeidheid en effectiever dan een sessie bankhangen.

Door yoga nidra kom je namelijk in dezelfde staat als tijdens meditatie. Het is dus meer dan jezelf in ingewikkeld houdingen buigen.

Rick Hanson, auteur van het boek Boeddha’s brein,  legt het zo uit: tijdens yoga nidra wordt weinig hersenactiviteit gemeten, waardoor je lichamelijk en geestelijk helemaal ontspant. Je bent pas echt ontspannen als je vrij bent van spierspanning, mentale spanning en emotionele spanning. Kortom; spanningsloos.

Voor de mensen die zich voortdurend een té strak gespannen elastiekje voelen, is deze vorm van yoga misschien een aanrader. “Het zorgt ervoor dat je innerlijk, emotioneel en fysiek ontspannen bent. Waardoor slaapproblemen, stress en angsten minder worden”, vertelt yogadocent May Duits in gezondNU.

gezondnu06_10904b41.jpgToch zal dit enthousiaste verhaal niet iedereen inspireren. Want wandelen over de hei – ook ontspannend. Lekker kletsen met je partner– bijzonder ontspannend. En daarvoor hoef je niet op een matje in de knoop te liggen.

De beste manier om te ontspannen is net zo persoonlijk als je favoriete pindakaasmerk. Kortom; ontspan op een manier waarop je je goed voelt. En de rest? Die mag de zonnegroet krijgen!

Redactie gezondNU

gezondNU is hét onafhankelijke magazine over gezondheid, voeding en psyche. gezondNU 6-2013 is nu te koop of te bestellen via gezondNU.nl.

Flinndal heeft maandelijks een gastbijdrage van gezondNU op het blog.


Lees ook:

Niet kunnen inslapen en om het uur wakker worden. Slaapproblemen maken je niet alleen doodmoe. Lees meer

Ziek van de stress? gezondNU is gastblogger op Flinndal.nl en plaatst maandelijks een bericht op het blog. Lees meer

Tegenwoordig is het ‘goed’ als je het druk hebt. We rennen van het één naar het ander en vergeten vervolgens te genieten. Zonde toch? Daarom is het belangrijk om af en toe een moment voor jezelf te reserveren. Lees meer

Geef een reactie op: Krijg nou de zonnegroet! (gezondNU)

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring