Koffie drinken voor betere sportprestaties

Koffie drinken voor betere sportprestaties

Koffie drinken voor een belangrijke wedstrijd. Het is wellicht niet het eerste waar jij als sporter aan denkt, maar dat zou je toch eens moeten doen.

Het kenniscentrum Koffie & Gezondheid heeft op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten vastgesteld dat het drinken van koffie een positieve invloed heeft op je sportprestaties. Het maakt niet uit welke sport je beoefent, de cafeïne die in koffie zit bevordert je uithoudingsvermogen en zorgt ervoor dat je jouw inspanning makkelijker verteerd.

Onderzoek wijst uit dat 3 mg cafeïne per kg lichaamsgewicht ingenomen 1 uur voor de inspanning het beste resultaat oplevert. Als volwassene moet je dus ongeveer 2,5 kopje koffie drinken om tot de juiste hoeveelheid te komen. De gedachte dat je van koffie uitdroogt is niet waar en is dus geen belemmering. Het Voedingscentrum heeft al eerder aangegeven dat koffie gewoon meetelt voor je dagelijkse vochtinname. Aangezien the World Anti-Doping Agency al in 2004 heeft besloten cafeïne van de dopinglijst te halen staat niks jou meer in de weg om ook je sportprestaties te verbeteren met koffie!

 coffease_logo_07a2de15.png

Webredactie Coffease

Coffease levert vers gebrande koffiebonen van topkwaliteit. Onze bonen worden gratis verstuurd en de verpakking past door je brievenbus. Met Coffease zet je de lekkerste koffie gewoon thuis!

Lees het originele bericht op Coffease.nl, of volg Coffease op Facebook.

Speciaal voor Flinndal heeft Coffease een aanbieding. Ontvang eenmalig 3 soorten koffiebonen voor slechts Eur. 7,50-. Het kennismakingspakket bevat onze heerlijke huisblend, een zeer toegankelijke blend bestaande uit 100% arabica bonen. Onze Devils Italian Blend zit ook in het pakket, een blend met vuur en pit voor de echte espresso liefhebber. Onze Panama Boquet maakt het pakket compleet, een spannende koffie met licht zoete tonen.


Lees ook:

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Het vinden van een leuke sport kan lastig zijn. Kijk eens naar de tien populairste sporten, of is een teamsport meer iets voor jou? We zetten het op een rij. Lees meer

Er wordt veel gezegd en geschreven over sport en voeding. Door deze wildgroei aan informatie is het lastig om te bepalen welke informatie juist is of niet. Wanneer heb je bijvoorbeeld extra eiwitten, koolhydraten of vetten nodig? Lees meer

Geef een reactie op: Koffie drinken voor betere sportprestaties

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.