Kinderen groente laten eten

Kinderen groente laten eten

Kinderen eten meer groente en fruit als je als gezin samen eet.Dit blijkt uit een onderzoek van de School of Food Science and Nutrition, een universiteit in Leeds, Londen.

Het onderzoek
Het onderzoek is gehouden onder ongeveer 2.400 kinderen op 52 verschillende basisscholen in Zuid Londen. Ouders en veldonderzoekers moesten in een eetdagboek bijhouden wat de kinderen op school en thuis aten. Ook werden de ouders gevraagd naar hun eetgewoonten.

Ouders geven het goede voorbeeld
Uit het onderzoek blijkt dat de kinderen uit gezinnen die altijd samen eten gemiddeld 125 gram meer groente en fruit eten dan de gezinnen die dat niet doen. Deze kinderen eten vijf porties groente en fruit per dag.

Soms is het niet mogelijk om elke dag samen te eten. Maar ook de kinderen uit gezinnen die soms samen eten, krijgen meer groente en fruit binnen dan de gezinnen die dit nooit doen. Deze kinderen krijgen 4,6 porties groente en fruit binnen per dag.

Ouders moeten dus het goede voorbeeld geven. Eet niet voor de tv maar samen aan tafel. Laat je kind zien hoe je groente en fruit klaarmaakt. Deze kleine gewoonten zorgen voor een positief effect op het eetgedrag van kinderen. Gezond eten is voor kinderen heel belangrijk. Vitaminen en mineralen zorgen voor de ontwikkeling van de groei en meer weerstand.

Maak er een gewoonte van
Gevarieerd eten moet een gewoonte worden. Kinderen associëren gevarieerd eten als normaal als zij hun ouders, broertjes en zusjes gevarieerd zien eten. De eetgewoonten en voorkeuren worden vooral in de jeugd ontwikkeld. Kinderen die tijdens hun jeugd gezond eten, eten vaak als ze volwassen zijn ook gezond en gevarieerd. Zorg daarom niet alleen goed voor jezelf, maar voor het hele gezin.

Bron: http://jech.bmj.com/content/early/2012/12/11/jech-2012-201604

Gerelateerde pagina’s: Voor wie en wanneer > kinderen


Lees ook:

De meeste kinderen zijn dol op snoep. Lekker zoet en vol suikers. Hoe vaak geef jij je kind een snoepje? En wanneer zeg je nee? Lees meer

Wil je kind geen groente en fruit eten? We geven tien tips om ze toch gezond te laten eten. Groente en fruit leren eten kan op heel veel manieren. Lees meer

De scholen zijn weer begonnen en dat betekent dat de lunchtrommeltjes gevuld worden. Geef jij een gezonde lunch mee naar school? Lees meer

Geef een reactie op: Kinderen groente laten eten

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.