Kinderen en snoep

Kinderen en snoep

De meeste kinderen zijn dol op snoep. Lekker zoet en vol suikers. Hoe vaak geef jij je kind een snoepje?

Hoe worden kinderen verwend?
Bij de slager wordt gevraagd of je zoon of dochtertje een worstje lust. Als je vervolgens in de supermarkt bij de kassa staat vraagt je kind of je die zak met chocolaatjes mee wilt nemen. Wanneer zeg je nee? Kinderen die geen nee horen leren ze niet wat teleurstelling is. Dit heeft als gevolg dat ze hun keel open zetten om zo hun zin te krijgen. Als kinderen steeds hun zin krijgen, zijn ze snel ontevreden.

Niet te veel snoepjes
Tegenwoordig staat de snoeptrommel binnen handbereik. Kinderen vragen niet meer om een snoepje maar pakken het gewoon. Niet één snoepje maar een hele hand vol. Zo leren ze niet wat grenzen zijn. Zet daarom de snoeptrommel ergens waar kinderen niet bij kunnen. Zo ben je er altijd zelf bij als je kind een snoepje pakt en zie je precies hoeveel snoep en suikers ze binnenkrijgen.

Geen vraag meer naar snoep
Hoe zorg je ervoor dat je kind niet meer vraagt naar snoep of een heisa maakt als hij/zij het niet krijgt? We zetten een aantal tips op een rijtje.

- Gebruik snoep niet als straf of beloning. Op die manier wordt snoep niet belangrijker dan het is.
- Zorg ervoor dat je kind een volle maag heeft als je naar de supermarkt gaat. Dan is de kans kleiner dat ze vragen om snoep.
- Geef fruit in plaats van snoep. In fruit zitten ook suikers die energie geven.
- Wissel het fruit elke dag af zodat het een verrassing blijft.
- Geef het fruit elke dag op een andere manier. In schijfjes, als salade of in één stuk zo blijft het afwisselend en leuk.
- Geef zelf het goede voorbeeld. Kinderen imiteren. Eet daarom zelf ook fruit in plaats van snoep.

Af en toe een snoepje mag best. Als ze voldoende vitaminen en mineralen eten kan af en toe een snoepje of iets anders lekkers geen kwaad.

Het verwende kind syndroom
Wat gebeurt er als je je kind teveel verwend. Wat gaat er mis bij de opvoeding? Willem de Jong heeft deze aspecten eens goed onder de loep genomen en opgeschreven in het boek: Het verwende kind syndroom. Er wordt een antwoord gegeven op wat verwennerij is en hoe we dit kunnen voorkomen en oplossen. Klik hier voor meer informatie.


Lees ook:

Kinderen eten meer groente en fruit als je als gezin samen eet. Onderzoek toont aan dat kinderen van ouders die het goede voorbeeld geven meer groente eten. Lees meer

Wil je kind geen groente en fruit eten? We geven tien tips om ze toch gezond te laten eten. Groente en fruit leren eten kan op heel veel manieren. Lees meer

De scholen zijn weer begonnen en dat betekent dat de lunchtrommeltjes gevuld worden. Geef jij een gezonde lunch mee naar school? Lees meer

Geef een reactie op: Kinderen en snoep

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.