Introductie nieuwe verpakkingen en bewaardoosjes


Bewaardoosje

Bij Flinndal zitten we niet stil en vonden we dat het na ruim 10 jaar tijd werd voor nieuwe bewaardoosjes en verpakkingen. Sinds 1 mei is het dus mogelijk dat je een nieuwe verpakking of doosje in je pakket vindt. De verpakkingen worden gefaseerd geïntroduceerd in verband met de voorraad. Het bewaardoosje is van duurzaam materiaal gemaakt en je kunt er zelf met een stift op schrijven. Handig toch?


In dit blogbericht vertellen we je waarom we overgestapt zijn naar dit nieuwe design.


Bewaardoosje van duurzaam materiaal

Bij Flinndal voegden we altijd een handig gratis bewaardoosje bij je bestelling om je supplementen in te bewaren. Doordat onze huidige voorraad zo goed als op was, was dit voor ons een goed moment om over te stappen op een totaal nieuw bewaardoosje gemaakt van duurzaam materiaal. We hebben hiervoor gekozen, omdat duurzaamheid een steeds grotere rol speelt in onze maatschappij en wij het als bedrijf belangrijk vinden om hier aan deel te nemen. Doordat plastic geen positieve bijdrage levert aan het milieu, zijn we hiervan afgestapt en zijn we tijdens onze zoektocht uitgekomen bij producten van bamboe.


Waarom bamboe?

Bamboe is een natuurproduct en daarom geheel afbreekbaar door de natuur. Bamboe heeft geen mest, pesticide of andere chemische middelen nodig om te groeien. Het groeit extreem snel zonder hulpmiddelen. Bamboebossen worden daarom ook nooit kaalgekapt en behouden hierdoor altijd hun natuurlijke functie. De bamboe die gebruikt wordt voor deze productie is panda-veilig, omdat de reuzenbamboesoort Moso die voor onze bewaardoosjes wordt gebruikt niet gegeten wordt door panda’s of andere dieren.


Geen stickervellen meer

Om verder te gaan met het thema duurzaamheid, hebben we besloten ook geen papier/plastic sticker meer bij de doosjes te leveren. Op het ruwe bamboe materiaal kan je goed schrijven met een stift of pen, zodat je kunt noteren welk product er in het bewaardoosje zit. Bij veel soorten pen is dit ook weer uitwisbaar, zodat je er keer op keer iets anders in kan bewaren.


Het bewaardoosje niet altijd gratis meer

Een natuurproduct laten maken is helaas altijd duurder dan een plastic product. Toch zijn wij van mening dat groen produceren het belangrijkste is. Dit betekent dat wij het bewaardoosje niet meer gratis kunnen meesturen. Je kunt de bewaardoosjes bestellen voor € 3,95 per stuk.


Flinndal Duurzaam bewaardoosje bekijken »


Introductie nieuwe verpakkingen

Afgelopen jaar is ons assortiment uitgebreid met veel nieuwe producten zoals Flinndal Libido Man, Flinndal Libido Vrouw, Flinndal Spirulina, Flinndal Groene Thee Extract of Flinndal Probiotica. Om het overzicht tussen de verschillende producten te behouden, hebben we gekozen voor een nieuwe verpakking. Onze grafisch designer heeft daarom alle verpakkingen zo ontworpen, dat we dit design de aankomende jaren kunnen gebruiken bij de introductie van andere nieuwe producten. In totaal zijn er 6 kleuren die we gaan gebruiken voor onze verpakkingen.

De nieuwe bewaardoosjes sluiten hier goed bij aan en zijn beschikbaar in dezelfde kleuren als de verpakkingen. Je kunt dus de kleur van het bewaardoosje kiezen die aansluit bij de kleur van de verpakkingen. Zo heb je thuis ook een goed overzicht tussen de verschillende producten.

De nieuwe zakjes worden gefaseerd geïntroduceerd in verband met de huidige voorraad. Het kan hierdoor voorkomen dat je in 1 bestelling een oude verpakking en nieuwe verpakking ontvangt. Je hoeft je geen zorgen te maken voor verschillen in de samenstelling van de producten, want aan de samenstelling van onze producten hebben we niks veranderd.


Vragen?

Vragen na aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met onze Klantenservice via klantenservice@flinndal.nl of 0800-7080 (werkdagen van 9:00 tot 19:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur).Lees ook:

We steeds vaker de keuze voor biologische of ecologische producten. Het zijn beide termen die aangeven dat een product met oog op het milieu en duurzaamheid is geproduceerd. Wat is biologisch en ecologisch en wat is het verschil? Lees meer

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid. Lees meer

Wiebe van Plug Me In reist een jaar over de hele wereld om meer te weten te komen over duurzaamheid en hier uiteindelijk een documentaire over te maken. Flinndal is troste sponsor. Lees meer over zijn reis en duurzaamheid in update 2. Lees meer

Geef een reactie op: Introductie nieuwe verpakkingen en bewaardoosjes

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

09 maart 2019 door: Th Willems v Halsema
De oude minder gladde doosjes waren prima de bamboe zijn zeer glad en slecht te openen bovendien hebben ze geen driehoekje op slechts een paar pilletjes er uit te schudden. Dit moet echt verbeterd worden
06 juli 2017 door: A. Schouten
ik denk dat het wel goed is voor milieu en dat het duurzaam is maar ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die dit bezwaarlijk vinden voor een doosje €. 3,95 te betalen. Ik heb ze niet nodig want ik heb voldoende doosjes.
05 juli 2017 door: J.N.Peters
Doosjes zijn inderdaad praktischer maar als je al 5 supplementen hebt wordt dit toch wel begrotelijk
05 juli 2017 door: Marjo Rutjens
Helemaal fantastisch: een biologisch afbreekbaar natuurproduct in plaats van (weliswaar herbruikbaar) plastic doosje! Er is al te veel plastic op deze aarde. Ik bestel er zeker eentje bij mijn volgende bestelling.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.