Homemade notenmuesli


omelet met groenten

Noten horen echt bij een gezond eetpatroon. Ze bevatten niet alleen veel voedingsstoffen als eiwitten, vitaminen, gezonde vetten en vezels. Ze zijn ook nog eens erg lekker! Maak er een goede gewoonte van om dagelijks een handje noten te eten. Dat kan bij het ontbijt, zoals in deze notenmuesli, maar natuurlijk ook als gezonde snack tussendoor of als spread op brood. En vergeet de zaden en pitten dan ook niet: ook die zijn zeer rijk aan voedingsstoffen.


Ingrediënten:

  • 200 gram ongezouten noten
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 100 gram gebroken lijnzaad
  • 100 gram gedroogde cranberry’s

Zo maak je het:

Meng alle ingrediënten door elkaar. Deze muesli bevat geen granen, maar als je wilt kun je nog wat havermoutvlokken toevoegen. Lekker bij het ontbijt met yoghurt en vers fruit, bijvoorbeeld stukjes appel en sinaasappel.

Dit recept komt uit het nieuwe boek ‘Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond’ van Karine Hoenderdos. Het boek is te bestellen via www.puurgezond.nl.


Cranberry's

Dit recept bevat gedroogde cranberry’s, een lekkere zoete en gezonde traktatie. Cranberry’s zijn kleine rode besjes en hebben een lange geschiedenis. De indianen in Noord-Amerika gebruiken ze al eeuwenlang. Cranberry’s zitten namelijk vol voedingsstoffen, zoals vitamine C, calcium, kalium en proanthocyanidine. Toen in 1620 de eerste Europese kolonisten aankwamen in Noord-Amerika, leerden ze van de indianen dat cranberry’s gezonde voedingsstoffen bevatten. In 1840 belandde een vat met besjes na een schipbreuk op Terschelling en ook daar groeien de besjes nog steeds. 

In dit recept wordt de gedroogde variant gebruikt, die meestal iets gezoet zijn. Als je niet houdt van cranberry’s, maar wel het goede van cranberry’s wilt binnenkrijgen, is Flinndal Cranberry een goed alternatief.
Lees ook:

Groenten leveren weinig calorieën en bevatten veel voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen. In ons blog vind je vijf typische herfstgroenten en leggen we uit waarom ze zo gezond zijn. Lees meer

Er zijn verschillende fruitsoorten die eiwitten bevatten. Welke zijn dit en kan fruit gerekend worden tot eiwitrijk voedsel? Lees meer

Chocolade is met name onder vrouwen erg populair, maar helaas niet altijd gezond door de hoeveelheid suiker die aan chocoladerepen wordt toegevoegd. De chocolade bonbons uit dit recept zijn een gezond alternatief, gemaakt van pure chocolade, rauw cacaopoeder en superfood. Lees meer

Geef een reactie op: Homemade notenmuesli

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.