Hoe word je vitaal

Word binnen een aantal stappen vitaal

Je hebt wel eens van die dagen dat je al je energie bij elkaar moet rapen om iets te doen en er zijn dagen dat je je bed uitspringt vol energie. Dat heeft alles te maken met de fysieke en mentale vitaliteit!

Fysieke vitaliteit

De fysieke vitaliteit is de mate waarin je lichamelijk de energie hebt om te functioneren in je werk en privé. Niet alle dagen voel je je even energiek. Soms wil je alleen maar op de bank blijven liggen. Zorg ervoor dat dit geen gewoonte wordt want voor je het weet kom je het huis niet meer uit. Blijf bijvoorbeeld lekker sporten en bewegen.

Mentale fitheid

Niet alleen de fysieke gezondheid is belangrijk. Ook het geestelijk welzijn mag niet vergeten worden. Dit heeft namelijk invloed op het dagelijks functioneren en de gemoedstoestand. Mentale fitheid speelt een belangrijke rol voor het geheugen en de concentratie, het leervermogen maar helpt je ook beter om te gaan met stress. Het zit niet altijd mee en een mentale fitheid helpt je tegenslagen te incasseren.

Verbeter je mentale en fysieke fitheid

De fysieke en mentale fitheid zijn soms al in een paar eenvoudige stappen te verbeteren:
  • Eet gezond, want ook voedingsstoffen hebben invloed op de fysieke en mentale vitaliteit.
  • Blijf sporten, want sporten geeft je energie.
  • Slaap voldoende, onvoldoende slaap betekent minder energie.
  • Wees niet te streng voor jezelf, af en toe een day-off is niet erg.
  • Stop met piekeren, dingen die in het verleden gebeurt zijn kun je niet meer veranderen.
  • Onderneem dingen die je leuk vindt. Ga winkelen, met vrienden op stap en heb plezier.
  • Maak af en toe een stevige wandeling of fietstocht en geniet van de omgeving en frisse lucht.

Voordelen van een mentale en fysieke gezondheid

  • Je barst van de energie om dingen te ondernemen.
  • Je voelt je zelfverzekerder en sterker.
  • Je kan tegen een stootje zodat je niet bij de pakken neer zit als het even niet mee zit.

Voedingsstoffen zijn belangrijk

Net zoals bij veel processen in het lichaam zijn voedingsstoffen van invloed op een fysieke en mentale gezondheid. Zo is het mineraal zink goed voor het geheugen,concentratievermogen en het probleemoplossend vermogen. Het houdt de geest helder bij geestelijke inspanning. B-vitaminen spelen een grote rol bij de energiehuishouding van het lichaam. En ook magnesium draagt bij aan een goede geestelijke balans en helpt bij vermoeidheid.

Flinndal Mentaal Fit

Flinndal Mentaal Fit bevat verschillende ingrediënten die van belang zijn voor de hersenen en het geestelijk welzijn. Zo bevat het zaadjes van Griffonia, een plant die stofjes bevat die het lichaam om kan zetten in het ‘feel good’ hormoon serotonine. Ook bevat het een aantal B-vitaminen zoals: vitamine B1 en B12 die goed zijn voor het geheugen, B6 voor de zenuw- en hersenfuncties die betrokken zijn bij het redenatievermogen, B3 dat goed is voor het leervermogen en B11 (foliumzuur) dat helpt om minder stressgevoelig te zijn. Speciaal voor periodes waarin je even wat extra’s kunt gebruiken. Één capsule per dag is al voldoende.


Lees ook:

Veel mensen starten hun dag met een kop koffie om op gang te komen. Dat heeft alles te maken met de cafeïne, een stof met een licht oppeppend effect. Lees meer

Er zijn veel verschillende B vitaminen in het B-Complex. Omdat ze ieder een eigen rol vervullen zullen we ze één voor één behandelen, te beginnen bij vitamine B1. Lees meer

Vitamine B5 wordt ook wel pantotheenzuur genoemd en is belangrijk voor de energiehuishouding van het lichaam. Ook deze vitamine is onmisbaar in het vitamine B-complex. Lees meer

Geef een reactie op: Hoe word je vitaal

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

26 juli 2015 door: Kitty van der Smissen
Groot gelijk en mee eens !!! Lukt het niet, dan begin je volgende dag opnieuw proberen. Blijf zolang volhouden tot eindelijk jou gelukt is. Succes !!!

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.