Hoe maak ik de juiste keuzes tijdens de vakantie

gezonde keuzes tijdens vakantie

De zomer is begonnen en de plannen voor de vakantie zijn gemaakt. Zon, zee, strand en gezelligheid! Dat is waar vakantie voor velen om gaat. Maar hoe kun je genieten en toch verstandige, verantwoorde keuzes maken op reis? Dat is het onderwerp van deze maand!

Ontbijt en lunch

Als je op vakantie gaat kan het zijn dat je een all-inclusive reis hebt geboekt. Je kunt ’s ochtends bijvoorbeeld een ontbijtje halen voordat je aan je activiteiten van de dag begint. Heerlijk toch! Dat is zeker zo, maar er zijn veel verborgen vetten en suikers in een lopend buffet. Gebruik de volgende tips om de gezonde keuzes te herkennen:

 • Kies voor kleur. Fruit is kleurrijk en zal ook opvallen bij het buffet. Zorg voor grote porties fruit!
 • Neem waar mogelijk magere vleeswaren en kaas.
 • Vermijd vette broodjes, zoals croissants. Deze bevatten veel vetten en lege calorieën.

Avondeten

 • Kies zoveel mogelijk groenten. Ook hier geldt: hoe meer kleur hoe beter!
 • Neem waar mogelijk magere vleessoorten of vis.
 • Gebruik een klein bord. Vaak zijn er ook borden welke bedoeld zijn voor een voorgerecht. Als u deze ook gebruikt voor het hoofdgerecht is de kans kleiner dat je teveel zal eten. Je kan altijd nog een tweede keer opscheppen als je dan nog honger hebt!

Dranken

 • Beperk het alcoholgebruik tot 1 glas per dag.
 • Probeer het drinken van een alcoholische drank zo lang mogelijk uit te stellen.
 • Drink veel water.

Nagerechten

 • Als je trek hebt in een toetje is dat natuurlijk niet erg. Probeer dit alleen niet elke dag te doen!
 • Kies voor fruit. Vaak zie je bij een lopend buffet ook een fruitsalade, vol met vers fruit en dus veel vitaminen, maar weinig calorieën.

Tussendoor

Neem lekkere snacks mee van huis of koop deze in de supermarkt als je je bestemming hebt bereikt. Denk hierbij aan graanrepen (let op suikers!), rauwkost of noten. Zo voorkom je dat je spontaan teveel ongezonde snacks eet op een terras waar je langs loopt.

Activiteiten

Als je op vakantie bent, in het buitenland of gewoon lekker in Nederland, zijn er vaak prachtige wandel- en fietsroutes. Ga op ontdekking uit! Je ziet veel van het gebied waar je bent en beweegt ook nog eens! Hiermee verbrand je weer calorieën die je misschien tijdens het eten toch nét teveel hebt gehad.Wie ben ik?

Voedingsdeskundige AnnaMijn naam is Anna Visser en ik werk vanaf 2009 op de Servicedesk van Flinndal. In 2013 ben ik opgeleid tot voedingsdeskundige en dat bevalt me uitstekend! Ik vind het leuk om mijn ervaring op de Servicedesk en mijn kennis over voeding te combineren, om onze klanten zo professioneel en volledig mogelijk te adviseren.
Lees ook:

Er is veel onduidelijkheid over kaas en het vetgehalte. Alles over het vetpercentage van kaas en gesmolten kaas wordt door onze voedingsdeskundige uitgelegd. Lees meer

Nog heel even en dan trekt Nederland er weer op uit om van de zon te genieten in tropische oorden. Vakantie! Wij geven zes tips zodat je ook tijdens je vakantie gezonde keuzes kunt maken. Lees meer

De laatste tijd val ik bij het kijken van programma’s als Tros Radar van de ene verbazing in de andere. Er lijkt een ware hetze gaande tegen voedingssupplementen. Ook de Consumentenbond en het Voedingscentrum doen een duit in het zakje. Lees meer

Geef een reactie op: Hoe maak ik de juiste keuzes tijdens de vakantie

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.