Het belang van (kracht) training als je ouder wordt

Het belang van (kracht) training als je ouder wordt

Flinndal
14-11-2016
1 Reactie

Sporten

Wanneer we ouder worden wordt er vaak gezegd dat je minder moet gaan trainen. ‘’Doe maar even een stapje minder’’ is wat gezegd wordt. Ik moet dan aan een video denken die ik laatst zag. In Zuid-Korea zijn er vrouwen (Haenyeo) op een eiland genaamd ‘’Jeju’’ die zonder zuurstof naar voedsel duiken. Ze gaan hierbij wel tot een diepte van 15 tot 20 meter. Ze zijn meestal twee keer per dag 3 uur in het water en hebben enorm veel plezier in het doen van hun werk. Hun leeftijden: tussen de 60 en 90 jaar!

Ze doen dit al hun hele leven en zijn nog steeds elke dag intensief bezig. Dit wil maar weer zeggen dat je door te trainen, goed voor je lichaam te zorgen en plezier te hebben in wat je doet je een leven lang fit kan blijven.Blijf altijd in beweging

Vanuit het coachen, wat ik naast mijn eigen trainingen doe, adviseer ik dan ook om bij het ouder worden te blijven bewegen, en het liefst ook intensief. Dit betekent dus dat je écht moe mag worden van een inspanning. Of je nu 18 bent of 70, af en toe is het belangrijk om de grens op te zoeken en er overheen te gaan.


Krachttraining tijdens het ouder worden

Daarnaast is krachttraining, juist ook als je ouder bent, essentieel om vitaal te blijven. Als je ouder wordt, worden je spieren omgezet in vet. Dit is een van de redenen waarom het zo belangrijk is om gewichten op te tillen en aan spierkracht te blijven werken. Natuurlijk kun je ook met je eigen lichaam een eindeloze variatie aan krachtoefeningen doen.

Probeer dus te blijven bewegen en realiseer je dat ouder worden geen excuus is om het rustiger aan te gaan doen. Zoek een sport waar je plezier in hebt en wees niet bang om moe te worden. Hoe meer je beweegt en goed voor je lichaam zorgt, hoe vitaler je op oudere leeftijd zult zijn! Denk maar aan de zeemeerminnen van ‘’Jeju’’. Keep moving!


Even voorstellen

Reinout Wiggers

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Sinds dat ik klein was ben ik gefascineerd door bewegen en dan met name ‘’rennen’’. Mijn droom is om mee te doen aan de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo. Eind 2011 heb ik dan ook de beslissing genomen om mijn droom waar te gaan maken en zeven dagen per week te trainen. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Op dit moment ben ik aan het trainen in Valencia. 


Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{product.name}}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Bekijk product
{% endfor %}

Lees ook

Trainen voor de Olympische Spelen

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen.

Lees meer > Lees meer >

Fitter worden in 2017? Zo doe je dat

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen.

Lees meer > Lees meer >

Het effect van nuchter trainen

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen.

Lees meer > Lees meer >

Geef je reactie op:

Het belang van (kracht) training als je ouder wordt
E-mailadres wordt niet getoond bij de review
Je krijg uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

{{name}}

{{unique_selling_point}}

Jouw instellingen

Wij staan voor je klaar

Wij staan u graag te woord via de onderstaande kanalen.

Onze openingstijden zijn van 09:00 tot 19:00 op werkdagen en van 10:00 tot 16:00 op zaterdag.

Mijn Flinndal

Regel zelf zaken zoals het wijzigen van persoonlijke gegevens of Flinndal Herhaalgemak zendingen.

Naar Mijn Flinndal omgeving

Bel ons (gratis)

Gemiddelde wachttijd: < 5 minuten
0800-7080

Wachttijd: < 5 minuten
0800-7080

WhatsApp ons

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten
06-57592195

Wachttijd: < 25 minuten
06-57592195

E-mail

Gemiddelde wachttijd: 1 werkdag
Neem contact op via het contactformulier

Wachttijd: 1 werkdag
Ga naar het contactformulier

Facebook Messenger

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten
Stuur ons een bericht via Facebook Messenger

Wachttijd: < 25 minuten
Ga naar Facebook Messenger

Product toegevoegd

Product toegevoegd

Naar winkelwagen »

Andere klanten kochten ook:

{% for product in products %}
{{product.name}}

{{product.unique_selling_point}}

€ {{product.price | money_eu}}
{% endfor %}