Het belang van (kracht) training als je ouder wordt


Sporten

Wanneer we ouder worden wordt er vaak gezegd dat je minder moet gaan trainen. ‘’Doe maar even een stapje minder’’ is wat gezegd wordt. Ik moet dan aan een video denken die ik laatst zag. In Zuid-Korea zijn er vrouwen (Haenyeo) op een eiland genaamd ‘’Jeju’’ die zonder zuurstof naar voedsel duiken. Ze gaan hierbij wel tot een diepte van 15 tot 20 meter. Ze zijn meestal twee keer per dag 3 uur in het water en hebben enorm veel plezier in het doen van hun werk. Hun leeftijden: tussen de 60 en 90 jaar!

Ze doen dit al hun hele leven en zijn nog steeds elke dag intensief bezig. Dit wil maar weer zeggen dat je door te trainen, goed voor je lichaam te zorgen en plezier te hebben in wat je doet je een leven lang fit kan blijven.Blijf altijd in beweging

Vanuit het coachen, wat ik naast mijn eigen trainingen doe, adviseer ik dan ook om bij het ouder worden te blijven bewegen, en het liefst ook intensief. Dit betekent dus dat je écht moe mag worden van een inspanning. Of je nu 18 bent of 70, af en toe is het belangrijk om de grens op te zoeken en er overheen te gaan.


Krachttraining tijdens het ouder worden

Daarnaast is krachttraining, juist ook als je ouder bent, essentieel om vitaal te blijven. Als je ouder wordt, worden je spieren omgezet in vet. Dit is een van de redenen waarom het zo belangrijk is om gewichten op te tillen en aan spierkracht te blijven werken. Natuurlijk kun je ook met je eigen lichaam een eindeloze variatie aan krachtoefeningen doen.

Probeer dus te blijven bewegen en realiseer je dat ouder worden geen excuus is om het rustiger aan te gaan doen. Zoek een sport waar je plezier in hebt en wees niet bang om moe te worden. Hoe meer je beweegt en goed voor je lichaam zorgt, hoe vitaler je op oudere leeftijd zult zijn! Denk maar aan de zeemeerminnen van ‘’Jeju’’. Keep moving!


Even voorstellen

Reinout Wiggers

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Sinds dat ik klein was ben ik gefascineerd door bewegen en dan met name ‘’rennen’’. Mijn droom is om mee te doen aan de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo. Eind 2011 heb ik dan ook de beslissing genomen om mijn droom waar te gaan maken en zeven dagen per week te trainen. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Op dit moment ben ik aan het trainen in Valencia. Lees ook:

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Geef een reactie op: Het belang van (kracht) training als je ouder wordt

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

06 december 2017 door: Anne
krachttraining is bijna net zo belangrijkals gezond eten!!

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.