Health en de evolutie van voeding

gert_jan.jpg

In mijn leven heb ik veel gereisd. Voor leven en sport heb ik mooie plekken in de wereld gezien. Sommige elementen zijn nauw verweven met onze leefomgeving. Binnen Europa heerst min of meer dezelfde cultuur. We begrijpen elkaar. Andere culturen zijn anders georiënteerd. Dit zorgt voor verschillen in wereldbeeld en wereldbenadering. Dit leidt ook tot verschillen in het leven, levensbeeld en omgang met elkaar. En bewust of onbewust, ook tot verschillen in omgang met gezondheid en voeding.

Reizen in de tijd

Ook bij het reizen in de tijd zijn er grote verschillen ontstaan. Het leven van de mens lang geleden is een verschil met het leven vandaag de dag. We zijn langer geworden en meer geciviliseerd. Van oermens op de prairie naar kosmopoliet in de metropool. Hierdoor worden andere eisen aan ons gesteld. De wereld is sneller en meer gehaast. Technologie is steeds meer en onomkeerbaar verweven met onze samenleving. 

De oermens

De oermens ten opzichte van de kosmopoliet in de metropool is een wereld van verschil. Niet alleen in wat we eten, maar ook hoe we aan onze voeding komen. Vroeger waren we grotendeels bezig met het verzamelen van groenten of fruit en met het jagen op dieren. Tegenwoordig halen we ons voedsel uit de grote ketens en eten we wat ons wordt opgediend. Bovendien nemen we minder tijd om te eten. Efficiëntie is het toverwoord in een wereld waarin we zakelijk en privé combineren.

Voeding

Tijdens mijn reizen over de wereld ben ik geconfronteerd met reizen in de tijd. Bijvoorbeeld de Afrikaan die leeft op zijn gevoel en eet wat hij in de natuur kan verbouwen. Het eten van snelle suikers, onze westerse verslaving, is hem vreemd. Hij walgt ervan, eet het niet. Het past niet in zijn systeem. Hij slaat het over en kiest daarmee voor zijn gevoel over wat goed is.

Voortgang als gemene deler

De wereld gaat voort. Tijd is niet terug te draaien. De mens en technologie zullen meer en meer één worden. Voortgang is de gemene deler en is nooit onomkeerbaar. Het grootste deel van de producten in de supermarkt zijn voorlopig snelle suikers. We zijn en blijven druk in ons werk en privé leven. Voeding zal blijven innoveren. Aanvulling van voeding zal ons leven verreiken om gezond en sterk te blijven. Op de weg naar een mooie toekomst! 

Over Gert-Jan Liefers
Gert-Jan Liefers Gert-Jan Liefers is een Nederlandse atleet met als specialisaties de 1500, 5000 m en het veldlopen. Hij nam eenmaal deel aan de Olympische Spelen en werd bij die gelegenheid achtste op de 1500 m. Hij is Nederlands recordhouder op alle afstanden vanaf de 1500 tot en met 3000 m en heeft op deze afstanden ook indoor een tweetal nationale records in handen.

Gert-Jan blogt maandelijks als gast op Flinndal.nlLees ook:

Een veel gebruikte definitie van volmaakt zijn is, dat een bepaald wezen een eigenschap in de hoogste mate bezit of dat een bepaald wezen alle eigenschappen bezit. We zijn volkomen. Maar wat is volkomen en wat is perfect dan eigenlijk? Lees meer

Heb je ooit wel eens een vorm van FLOW ervaren, of ooit willen ervaren? Gert-Jan Liefers legt uit wat het is en hoe je erin komt. Lees meer

Hoe kan het stellen van SMART doelstellingen je helpen je doelen te bereiken? Hardloper Gert-Jan Liefers vertelt hoe hij dit gebruikt heeft richting de Olympische Spelen. Lees meer

Geef een reactie op: Health en de evolutie van voeding

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring