Hartstikke gezond voor je hart

Hartstikke gezond voor je hart

Genieten van eten en drinken mag! Want mensen die genieten zijn gelukkiger. En gelukkige mensen gezonder. We geven je daarom graag een paar tips hoe je dat verstandig kunt doen. Met aandacht voor je hart.

Proost!
Een matig gebruik van alcohol is goed voor hart en bloedvaten. En matig betekent maximaal 1 glas per dag voor vrouwen en 2 voor mannen. Wijn, bier of gedestilleerd maakt niet uit, zolang je maar met mate geniet.

Zuinig met zout
Vervang zout eens door knoflook of kruiden als tijm, basilicum, laurier, lavas en bieslook. En maak soep en sausjes het liefst zelf, want in pakjes en zakjes zit meestal veel zout, net als in kant-en-klaarmaaltijden.

Go nuts!
Wist je dat ongezouten noten en pinda’s goed zijn voor hart en bloedvaten? Ze bevatten veel gezonde vetten en helpen het cholesterolgehalte op peil te houden. Maar houd het bij een handje ongezouten noten per dag; noten bevatten ook veel calorieën. En overgewicht is juist weer niet gunstig voor je hart.

Kies voor kleur
Groenten en fruit geven kleur aan je eten en ze zijn nog gezond ook! Je krijgt er veel kalium door binnen en dat is de tegenpool van natrium in zout: kalium verlaagt je bloeddruk.

In de benen
Je hart vaart wel bij inspanning; daar wordt het sterker van. Daarnaast is beweging goed voor je conditie en je bloeddruk. Dus hup, in de benen!


Lees ook:

Knoflook staat bekend als smaakmaker, maar is ook erg gezond. Flinndal Knoflook is daarom een mooie aanvulling op het assortiment! Lees meer

Mensen die te maken hebben met een te hoog cholesterolgehalte hebben er vast wel eens van gehoord; rode gist rijst. Dit supplement is de laatste jaren aan een opmars begonnen in Nederland, omdat het kan helpen om het cholesterolgehalte op peil te houden. Lees meer

Eieren zouden slecht zijn voor het cholesterolgehalte. Hoe zit het nou echt? Lees meer over de invloed van eieren op het cholesterolgehalte. Lees meer

Geef een reactie op: Hartstikke gezond voor je hart

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

26 juli 2014 door: Thérèse Luycx
zulke informatie, daar leer je iets van,bedankt!

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.