Haarlemse judoka’s op weg naar Olympische Spelen


Kenamju

Op 5 augustus starten de Olympische Spelen in Brazilië. Aan het toernooi zullen 386 judoka’s deelnemen, waarvan 11 uit Nederland komen. Zes daarvan komen van judoclub Kenamju uit Haarlem. Het is niet de eerste keer dat er een grote groep judoka’s van Sportcentrum Kenamju deelneemt aan de Olympische Spelen, toch blijft het bijzonder. Op 11 juni werden de helden met veel enthousiasme uitgezwaaid door alle leden van Kenamju voordat zij vertrokken naar trainingsstages ter voorbereiding op de Olympische Spelen.

Flinndal vindt sport belangrijk en zet zich daarom regelmatig in als sponsor voor verschillende verenigingen. Wij waren daarom als hoofdsponsor aanwezig bij het uitzwaaifeest. Ook werkt Flinndal al meer dan een jaar professioneel samen met Kenamju en sport ruim 25% van onze medewerkers regelmatig bij deze sportschool.


Kenamju

De Judoka’s

Frank de Wit, Noël van ’t End, Dex Elmont en Henk Grol zullen uitkomen bij de mannen. Kim Polling en Esther Stam bij de vrouwen. Bijzonder is dat Esther Stam niet voor Nederland zal uitkomen maar voor Georgië. Een bewuste keuze, omdat Kim Polling en Esther in dezelfde gewichtsklasse judoën en er slechts één per land per gewicht mee mag doen. Om toch kans te maken op deelname aan de Olympische Spelen besloot zij om voor Georgië uit te komen. Een goede beslissing, want nu maakt zij net als Kim Polling ook kans op de gouden medaille. 

Henk Grol heeft zowel in 2008 als in 2012 een bronzen medaille gewonnen op dit grootste sportevenement. Ook Dex Elmont heeft al twee keer eerder meegedaan, in 2012 greep hij net naast het brons. Beide mannen zijn ook dit jaar weer zeer gemotiveerd en zijn niet van plan om naar huis te gaan zonder medaille. Voor Frank de Wit en Noël ’t End worden dit de eerste Spelen. Frank de Wit is met zijn 20 jaar ook nog eens de jongste Nederlandse judoka ooit.


Stukje geschiedenis

De moderne Olympische Spelen werden voor het eerst gehouden in 1896. Judo (van origine een Japanse sport) werd pas in 1964 in Tokyo toegevoegd aan het sportprogramma. Anton Geesink bracht daar in het hol van de leeuw een grote schok te weeg door goud te veroveren in het zwaargewicht. Vrouwen moesten nog vele jaren wachten om deel te kunnen nemen, dit gebeurde pas in 1992. Inmiddels is deze Japanse vechtsport niet meer weg te denken uit het vaderlandse sportscala. Nederlands doet het vaak goed op grote toernooien en hoopt tijdens deze Spelen ook weer op medailles.


De wedstrijden

De zes judoka’s van Kenamju reizen begin augustus af naar Brazilië. De judowedstrijden starten 6 augustus en eindigen 12 augustus. In totaal zijn er 56 medailles te verdelen, 28 onder de mannen en 28 onder de vrouwen. Het gaat om 14 gouden, 14 zilveren en 28 bronzen medailles. Wij vanuit Flinndal wensen onze toppers het allerbeste en zullen voor ze duimen.Lees ook:

De Olympische Spelen in Brazilië moeten nog beginnen, maar de volgende generatie sporters is al hard aan het trainen voor de Spelen in 2020 in Tokyo. Hoe ziet dit voedingspatroon eruit? En staan voedingssupplementen ook op het menu? Lees meer

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Geef een reactie op: Haarlemse judoka’s op weg naar Olympische Spelen

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring