Groene quinoasalade


Muesli

Quinoa is afkomstig uit Zuid-Amerika. Het kan op dezelfde manier gebruikt wordt als rijst of couscous en heeft een heerlijke nootachtige smaak. Het is de basis voor deze vegetarische salade met heel veel verse kruiden en groene groenten. 


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram quinoa
  • 250 gram groene asperges
  • 150 gram verse spinazie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • Peper en zout
  • Peterselie (ongeveer 15 gram)
  • Koriander (ongeveer 15 gram)
  • 3 bosuitjes
  • 150 gram feta
  • 60 gram pistachenoten (grof gehakt)

Zo maak je het:

Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Snij de asperges in stukjes en kook ze 4 minuten. Spoel ze af met koud water en laat afkoelen. Was en droog de spinazie. Klop een dressing van olie, azijn, knoflook, peper en zout. Hak de kruiden fijn. Snij de bosuitjes in ringen. Meng de quinoa met de groenten, de kruiden en de dressing. Verkruimel de feta over de salade en strooi tot slot de noten erover. Eetsmakelijk!




Lees ook:

Met warmer weer in het vooruitzicht is deze salade een heerlijke lichte maaltijd. Kijk snel op ons blog voor een lekker recept. Lees meer

Met deze lasagne met groenten krijg jij jouw dagelijkse portie groenten binnen. Een heerlijke variatie op de standaard lasagne. Lees meer

Groenten zitten vol met verschillende voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen, waarvan een aantal ook als antioxidant actief zijn in het lichaam. Wat zijn antioxidanten, waarom zijn ze belangrijk en in welke 10 groenten vind je de meeste antioxidanten? Lees meer

Geef een reactie op: Groene quinoasalade

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.