Groene IJsthee, verfrissende drank boordevol voedingsstoffen


Prostaat

IJsthee is voor veel mensen het ultieme zomerdrankje. Deze verfrissende drank is heel makkelijk zelf te maken. Dit is vaak niet alleen veel lekkerder, maar ook gezonder. Zeker als je kiest voor een IJsthee gemaakt op basis van groene thee. Groene thee wordt namelijk al eeuwenlang gebruikt vanwege verschillende gezondheidsvoordelen. En het wordt sinds 2016 zelfs aanbevolen door de Gezondheidsraad.


Wat maakt groene thee zo gezond en hoe maak jij een lekkere verkoelende IJsthee met groene thee?


Wat is groene thee?

Groene thee is een kruid afkomstig van de theeplant. Anders dan zwarte thee, worden groene theebladeren alleen kort gestoomd zodat alle gezondheidsbevorderende stofjes in groene thee behouden blijven.

Het gaat hier om de zogenaamde polyfenolen, catechinen en EGCG. “Polyfenolen” is de overkoepelende term om alle chemische verbindingen in planten mee aan te duiden met een gunstig effect op de gezondheid. Hier vallen bijvoorbeeld ook tannines onder en flavonoïden. Ze zijn vooral te vinden in thee, koffie, cacao en rode wijn.


Drink 3 koppen groene thee per dag

In de nieuwe Richtlijnen goede voeding waar de Schijf van Vijf op gebaseerd is, wordt geadviseerd drie koppen groene thee per dag te drinken. Wat zijn de gezondheidsvoordelen?


1. Weerstand

Groene thee helpt het immuunsysteem gezond te houden.

2. Antioxidant

Groene thee helpt als antioxidant het lichaam te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

3. Van belang voor de vetverbranding

Groene thee is van belang voor de vetverbranding en helpt ook om vetophoping in het lichaam tegen te gaan.

4. Ondersteunt de energiehuishouding

Groene thee ondersteunt de energiehuishouding in het lichaam, voor een fit gevoel tijdens het afvallen.

Flinndal heeft sinds kort Flinndal Groene Thee Extract in het assortiment. Een capsule bevat 500 mg groene thee extract, waarvan 200 mg polyfenolen, 100 mg catechines en 35 mg EGCG. Flinndal Groene thee capsules zijn daarmee dus een gezonde keus. Ter vergelijking; een kop groene thee bevat 50 – 150 mg polyfenolen.


Recept voor IJsthee

Het zelf maken van IJsthee heeft voordelen. Doordat je het zelf maakt weet je precies wat je toevoegt en is het vaak een gezondere optie dan de IJsthee uit de supermarkt. Ook kun je het helemaal naar jouw smaak maken en geeft het drinken van een zelfgemaakte drank een voldaan gevoel.

Nodig:
  • 1 liter gekookt water
  • 7 gram groene thee
  • 1 citroen
  • Paar takjes munt
  • IJsklontjes
Zo maak je het:

Breng eerst het water aan de kook in een pannetje of met een waterkoker. Giet het in een kan en het laat het even een paar minuten afkoelen. Stop de losse thee in een filterzakje en laat het ongeveer 3 tot 4 minuten intrekken. Heb je geen losse thee, dan kun je ook een paar zakjes groene thee in het water hangen. Hoe langer je de thee in het water laat intrekken, hoe sterker de smaak. Haal vervolgens de thee uit het water en voeg de partjes citroen en munt toe. Dek de kan af en laat het afkoelen in de koelkast. Voeg indien gewenst ijsklontjes toe voor een extra koude drank.

Bovenstaande recept kun je als basis gebruiken, en kun je aanpassen naar jouw wensen. Vind je bijvoorbeeld meloen lekker of gember? Dan kun je dit toevoegen. Wil je de drank wat zoeter? Dan kun je wat honing toevoegen. Door te experimenteren, maak jij de drank die jij het lekkerst vindt.
Lees ook:

De lente staat voor de deur. Ben jij van plan om dit jaar af te vallen zodat je zomerkleding weer perfect om je lichaam zit? Dan is Flinndal Groene Thee Extract een goede ondersteuning. Lees meer

Het belang van water wordt vaak onderschat. Waarom is water drinken zo belangrijk en hoe kun jij ervoor zorgen dat je voldoende drinkt? Lees meer

Het Voedingscentrum adviseert om elke dag 3 koppen groene of zwarte thee te drinken. De kruidenthee zoals rooibos of kamille komen niet terug in het advies. Is het drinken van deze thee dan niet gezond? Lees meer

Geef een reactie op: Groene IJsthee, verfrissende drank boordevol voedingsstoffen

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.