Goede voornemens, kom maar op!

blog_afbeeldingen_sport_koud_b1fc6619.jpg

Neem jij jezelf ook aan het eind van elk jaar weer voor om nu toch echt te beginnen met sporten en vooral ook te stoppen met snoepen en snacken en wellicht ook een glaasje minder te drinken?

Waarschijnlijk ben je het nieuwe jaar lekker fanatiek van start gegaan, sportkleding aangeschaft en niet te vergeten een peperduur abonnement in de sportschool. (Koel)kasten uitgeplozen, alle verpakkingen waarop een hoog vet- en suikergehalte vermeld staat zonder mededogen naar de prullenbak verbannen….

En, waar sta je nu?

Maar dan, zo’n kleine 5 weken later is het toch beduidend minder gesteld met je fanatisme en hangt de vlag er treurig bij. Voel je niet al te schuldig, slechts zo’n 30% van de Nederlanders is in staat hun goede voornemens ook echt vol te houden.

Begin gewoon opnieuw

Het fijne van goede voornemens is dat je er élke dag opnieuw mee kunt beginnen. En als je dat maar vaak genoeg doet worden het vanzelf goede gewoontes.

Wat helpt is om kleine stapjes te nemen en het doel niet te groot te maken. Als je je voornemens te ingrijpend maakt voor je huidige leefstijl zijn ze erg moeilijk vol te houden. Kies voor één of twee kleine veranderingen.

Tips

Drink bijvoorbeeld elke dag drie glazen water extra of maak drie keer per week een lunchwandeling. Als je eenmaal gewend bent aan die kleine veranderingen, kun je een volgende stap zetten.

Zet daarnaast je gezondheid op nummer één. Een superstreng dieet geeft misschien snel resultaat, maar is moeilijk vol te houden. Bovendien is het moeilijk om met zo’n dieet alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Een gezond eetpatroon, eventueel aangevuld met een supplement, is en blijft de beste basis voor je gezondheid.

Houd het leuk. Veel goede voornemens stranden omdat men het ‘saai’ vindt om gezond te eten en om te sporten. Voorkom dit door veel afwisseling! Eet gevarieerd en daag jezelf regelmatig uit met een nieuwe sport of een nieuw trainingsrondje.

Zo blijft het niet bij voornemens, maar pas je daadwerkelijk je leefstijl aan. En daar gaat het om!

Inge voedingsdeskundige Flinndal

Wie ben ik?

Mijn naam is Inge Hendriks. Ik ben sinds 2007 werkzaam voor Flinndal. Voeding is mijn passie. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op dit gebied. Naast mijn werk voor Flinndal heb ik mijn eigen website (www.leeffit.nl), voor online advies over gezonde voeding en leefstijl.Lees ook:

Slijtage en virussen is iets dat we accepteren maar probeer virussen juist te voorkomen. Waarom? Lees de uitleg van topatleet Gert-Jan Liefers. Lees meer

Bewegen is gezond! Niet alleen voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je geestelijke balans. Even lekker uitwaaien door een wandeling op het strand of een uurtje sporten na je werk. Lees meer

Niet sporten heeft het beste effect op je lichaam, maar juist ‘normaal’ bewegen. gezondNU geeft je een simpel stappenplan voor … meer stappen! Lees meer

Geef een reactie op: Goede voornemens, kom maar op!

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.