Goed beschermd de zon in - 6 tips

vision_597ef3dc.png

De eerste zonnestralen laten zich weer zien! De zomer komt eraan. Veel mensen trekken er dan meteen op uit om van de zon te genieten. Ook al zijn de zonnestralen lekker warm, ze brengen ook de kans op verbranding met zich mee. Daarom is het belangrijk om altijd goed beschermd de zon in te gaan.

De zonkracht

De zonkracht geeft aan hoeveel UV-straling er die dag is. Dit kan variëren van 1 tot 10, waarbij 1 staat voor een lage zonkracht en 10 voor een hoge zonkracht. In Nederland komt de zonkracht bijna nooit boven de 7 en is de zonkracht het hoogst tussen 12 en 15 uur in de zomer.

Hoog in de bergen en dicht bij de evenaar is de UV-straling sterker. Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar Spanje is er een sterkere zonkracht dan in Nederland. Ook wordt UV-straling sterker door weerkaatsting via zand, water, sneeuw of ijs. Daarom verbrand je ook sneller als je op het water of op wintersport bent.

Zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème beschermt de huid tegen UV-straling. Er zijn twee soorten UV-straling: UVA-straling (zorgt ervoor dat huid ouder wordt) en UVB-straling (zorgt voor verbranden). Kies daarom voor een zonnebrandcrème die UVA- en UVB-straling tegenhoudt.

Na aankoop is een zonnebrandcrème nog 1 tot 2 jaar houdbaar. Nadat de verpakking geopend is of warm is geworden, wordt de beschermingsfactor lager. De zonnebrandcrème geeft dan niet altijd meer volledige bescherming.

Veilig de zon in

De zon werkt voor veel mensen ontspannend, maar de zon is ook de belangrijkste bron voor vitamine D. Onze huid zet zonlicht namelijk om in vitamine D. Daarom is het zo belangrijk om minimaal een half uur per dag naar buiten te gaan wanneer de zon schijnt.

6 tips

Als je van het zonnetje wilt genieten doe dat dan met de juiste bescherming. Hieronder vind je 6 tips zodat jij in de lente en zomer rustig kunt genieten van het zomerse weer!

  • Je huid heeft altijd tijd nodig om aan de zon te wennen. Daarom is de kans op verbranden hoger als je nog weinig in de zon bent geweest. Laat je huid rustig wennen aan de zon en ga nooit onbeschermd naar buiten.
  • Smeer je huid een half uur voor je naar buiten gaat in met zonnebrandcrème met een voor jou geschikte beschermingsfactor. Op deze manier heeft de zonnebrandcrème tijd om in te trekken en jouw huid de volledige bescherming te geven. Om je hele lichaam in te smeren heb je ongeveer 35 ml zonnebrandcrème nodig.
  • Ook wanneer je al een bruine kleur hebt gekregen, is het belangrijk om je in te smeren. Ga je even boodschappen doen of een korte wandeling maken? Kies dan voor minimaal factor 15. Wanneer je langer de zon in gaat, kun je beter kiezen voor een factor van minimaal 30.
  • Het is belangrijk om je huid elke twee uur opnieuw in te smeren met zonnebrandcrème. Ben je gaan zwemmen of heb je gezweet? Smeer dan ook altijd je huid opnieuw in.
  • Vermijd de zon tussen 12-15, dan is de zonkracht namelijk het hoogst. Natuurlijk kun je gewoon rustig naar buiten gaan als je je hebt ingesmeerd, maar probeer op dit tijdstip niet te zonnen.
  • Ga af en toe in de schaduw zitten. Je vangt dan minder UV-straling op. Smeer je dan wel altijd in met een zonnebrandcrème, want ook in de schaduw kun je verbranden.  


Win een pakket van Vision t.w.v. €30,98

Vision

Met Vision ga je goed beschermd de zon in. Wat je ook doet! Door de Lyphazome TM technologie die gebruik maakt van Liposomen, dringen de actieve ingrediënten diep in de huid, waardoor de huid langdurig beschermd is. Ook in het water blijf je beschermd. Vision bevat geen parfum waardoor het ook geschikt is voor de gevoelige huid. Ideaal voor de komende zomerpret!

Maak kans op één van de vijf pakketten van Vision t.w.v. €30,98 met daarin Vision SPH 30
(t.w.v. € 19,99) en Vision After sun (t.w.v. € 10,99). Beantwoord de volgende vraag:

Hoeveel zonnebrandcrème moet een gemiddeld persoon aanbrengen voor een optimale bescherming van zijn lichaam?

  • 25 ml of 5 theelepels
  • 35 ml of 7 theelepels
  • 45 ml of 9 theelepels

Stuur het antwoord voor 1 juni 2015 naar prijsvraag@flinndal.nl. Vermeld hierbij je naam, adresgegevens en telefoonnummer (reageer dus niet op dit blog). Prijswinnaars krijgen binnen twee weken persoonlijk bericht. Bij deelname ga je akkoord met de actievoorwaarden.Lees ook:

In de donkerste maanden van het jaar onderzoekt het magazine gezondNU wat licht voor je gezondheid betekent. Wat doet bijvoorbeeld gebrek aan licht met je en bestaat er ongezond licht? Lees meer

Het was vanochtend volop in het nieuws en het staat in alle kranten: één op de drie kinderen in Nederland heeft een tekort aan vitamine D. Ongezond eten en minder buiten spelen zouden hiervoor de oorzaak zijn. Lees meer

Vitamine D wordt door de huid aangemaakt met behulp van zonnestralen. Maar werkt dat nog wel als je zonnebrandcrème smeert? Wij geven antwoord. Lees meer

Geef een reactie op: Goed beschermd de zon in - 6 tips

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring