Een gezonde leefstijl belangrijk voor 50-plusser


Fermenteren

98% van de 50-plussers geeft aan dat gezond ouder worden zeer belangrijk is en dat je hier het beste zo vroeg mogelijk mee kunt beginnen. Dit blijkt uit een recent marktonderzoek uitgevoerd door Motivication in samenwerking met Agewise. Met name een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding wordt aangegeven als noodzakelijk om gezond oud te worden. Wat is dit precies en hoe kunnen supplementen je hierin ondersteunen?


Gevarieerde en uitgebalanceerde voeding

Een uitgebalanceerde en gevarieerde voeding betekent volgens ouderen dat je niet teveel eet (75%), drie maaltijden per dag nuttigt (60%) en dat je minder suikerhoudend, vet en zout voedsel consumeert (72%). Ouderen blijken dan bij het boodschappen doen vooral te letten op eigenschappen als laag zoutgehalte (51%), minder suiker (46%), cholesterolverlagend (42%) en vezelrijk (40%). Minder dan 10% hecht belang aan biologische voedingsmiddelen.


Voedingssupplementen en gezonde voeding

Het innemen van vitamine- en voedingssupplementen wordt niet per se gezien als horend bij een gezonde voeding (54%). Ook de Gezondheidsraad zegt dat je met gevarieerde voeding binnen de richtlijnen van het nieuwe advies, de juiste vitaminen en mineralen voldoende binnenkrijgt.

Flinndal is het hiermee eens en gaat uit van een gezonde leefstijl. Supplementen zien wij als aanvulling op de gezonde voeding. Helaas eet een groot percentage van de Nederlanders nog steeds niet volgens de Schijf van Vijf*. Hierdoor vinden wij het te kort door de bocht gezegd, dat suppletie niet nodig is. Wanneer mensen niet eten volgens de Schijf van Vijf, kan het zijn dat zij te weinig voedingsstoffen binnenkrijgen en een aanvulling met suppletie juist dan zinvol kan zijn.


Schijf van Vijf toepassen blijkt lastig

Uit een recent *onderzoek wat Flinndal heeft uitgevoerd onder 1150 van haar klanten blijkt bijvoorbeeld dat een jaar na introductie van de Nieuwe Schijf van Vijf niet alle aanpassingen even goed zijn doorgekomen. Zo plaatst 63% peulvruchten in het verkeerde vak en is maar 42% op de hoogte van het nieuwe advies omtrent vis. Ook het advies over de dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit is bij veel mensen niet bekend. Voldoende kennis over de inhoud van de Schijf van Vijf ontbreekt bij veel respondenten, waardoor toepassing in de praktijk lastig is.


Wie kunnen volgens Gezondheidsraad sowieso een aanvulling gebruiken?

Er zijn bepaalde bevolkingsgroepen, zoals ouderen, mensen met een donkere huid, mensen die weinig buiten komen of een hoofddoek dragen, is het van belang om supplementen met vitamine D gebruiken. Daarnaast hebben vrouwen die zwanger willen worden extra foliumzuur nodig, veganisten extra vitamine B12 en rokers extra vitamine C.

Twijfel je of een voedingssupplement nodig hebt? Doe dan onze product keuzehulp of kijk op ons blog dat gaat over het gebruik van wel of geen voedingssupplementen.

Naar blog »

* Onderzoek kennis nieuwe schijf van vijf
Lees ook:

Met veel verbazing heb ik afgelopen weekend naar een uitzending van het RTL nieuws gekeken. Wat was de conclusie; “voedingssupplementen zijn helemaal niet nodig, een kleine groep mensen uitgezonderd’. Hoe is het mogelijk dat men tot deze conclusie komt? Lees meer

Weet jij wat er in deze Schijf van Vijf staat en hoe je gezond en gevarieerd kan eten? Wij namen de proef op de som en hebben een vragenlijst uitgezet onder onze klanten, die is ingevuld door 1150 deelnemers. Hieronder volgen de opvallendste resultaten. Lees meer

Het evenwicht tussen zuren en basen in ons lichaam luistert heel nauw. Ons lichaam is constant bezig een goede balans te bereiken. Een zuurgraad die net iets hoger of iets lager ligt dan normaal kan al problemen geven. Hoe zit dat precies? Lees meer

Geef een reactie op: Een gezonde leefstijl belangrijk voor 50-plusser

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring