Gezond eten op vakantie tips!

zwanger-en-vitaminen_35544562.jpg

Nog heel even en dan trekt Nederland er weer op uit om van de zon te genieten in tropsiche oorden. Vakantie! De tijd om te ontspannen en te genieten van een andere cultuur. Een goed excuus om je dieetplannen thuis te laten. Is dit verstandig? Wij geven zeven tips zodat je ook tijdens je vakantie gezonde keuzes kunt maken.

Tip 1: snack voor onderweg

Ga je een lange reis maken? Dan is verstandig om wat snacks mee te nemen voor onderweg. Kies niet voor chips of snoep, maar voor een gezonde snack zoals gedroogd fruit of noten. Net zo lekker, maar ze bevatten minder calorieën en belangrijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Zo ga je fitter op reis!

Tip 2: het ontbijt

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het zorgt er voor dat de motor in je lichaam wordt opgestart en je fit de dag kunt beginnen. Het is verleidelijk om tijdens de vakantie de dag te beginnen met lekkere afbakbroodjes en croissants met jam en boter. Maar eet niet elke dag broodjes. Havermout of yogurt met muesli bevatten meer voedingsstoffen en geven energie voor de hele dag!

Tip 3: waar ga je uit eten

Waar je ook naar toe gaat op vakantie, er zijn altijd toeristische restaurants te vinden die je voor weinig geld een ‘lokale maaltijd’ aanbieden. Maar hoe lokaal is die pasta, pizza of hamburger? Vaak vind je in de ‘niet toeristische’ gebieden leuke kleine restaurantjes waar je een lekker stukje vis of vlees kunt eten. Dit is een veel gezondere keuze en je bevindt je voor even écht in de lokale sferen.

Tip 4: pas op met alcohol

Tijdens de vakantie wordt er meer alcohol genuttigd dan normaal. Zoals een wijntje bij het eten en in de avond een lekkere zoete cocktail bij een strandtent. In alcohol zitten helaas wel veel calorieën. Drink dus met mate en neem af en toe een glas water.

Tip 5: vermijd all inclusive

Niets is verleidelijker dan de hele dag onbeperkt eten. Dit is dan ook het gevaar van all inclusive hotels. Doordat het eten voor het oprapen ligt, heb je niet zo goed door hoeveel je daadwerkelijk eet op een dag. Vind je het gemak van een all inclusive juist prettig? Bij het buffet liggen ook altijd wat gezonde producten zoals groenten en fruit. Wissel snacks dan ook regelmatig af met wat salade of een gezond bijgerecht.

Tip 6: gezond tijdens het kamperen

Kamperen maakt zelf koken lastig. Eten lang bewaren in een snikhete tent of caravan is nou eenmaal niet echt handig. Toch kun je groente uit blik of glas makkelijk meenemen en het is bovendien rijk aan vitaminen. Verder is natuurlijk groente die je langer kunt bewaren, zoals bijvoorbeeld wortel, paprika of courgette, een goede optie. Zo kun je toch een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten.

Tip 7: een gezonde aanvulling op de voeding

Wil je zeker weten dat je op vakantie naast je dagelijkse voeding de juiste vitaminen en mineralen binnenkrijgt? Kies dan voor Flinndal Multi. Het bevat alle 13 vitaminen en belangrijke mineralen die je helpen gezond en fit te blijven. Zoals vitamine C, dat mede voor een goede weerstand zorgt. Vitamine B1, B3 en magnesium dragen bij aan extra energie bij vermoeidheid en helpen je opnieuw fit te worden. Met alléén goed opneembare ingrediënten en hulpstoffen van natuurlijke oorsprong. Heb je liever een kauwtablet? Kies dan voor Flinndal Multi kauwtablet.


Lees ook:

De zomer is begonnen en de plannen voor de vakantie zijn gemaakt. Zon, zee, strand en gezelligheid! Maar hoe kun je genieten en toch verstandige, verantwoorde keuzes maken op reis? Lees meer

Nog heel even en dan trekt Nederland er weer op uit om van de zon te genieten in tropische oorden. Vakantie! Wij geven zes tips zodat je ook tijdens je vakantie gezonde keuzes kunt maken. Lees meer

Elk jaar gaat zo’n 80% van de Nederlandse bevolking op vakantie. Grote kans dus dat jij daarbij hoort! Mensen gaan vooral op vakantie om bij te komen. Er gaat meestal geen wekker en er hoeft even geen verantwoording afgelegd te worden aan een baas. Je kunt volop genieten van je vrije tijd. Toch kunnen vragen als ‘Ben ik niets vergeten? Lees meer

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.