FODMaP, alles over PDS en onbegrepen buikklachten


PDS

Als je de diagnose ‘prikkelbare darmsyndroom’ (PDS) hebt, wil je van die klachten af. Het is alleen vaak niet zo gemakkelijk om te bepalen wat nu voor jou gezond en goed is. Voedingsmiddelen die volgens de Schijf van Vijf worden aangeraden, geven jou juist klachten van buikpijn, buikkrampen, opgeblazen gevoel, diarree, erge winderigheid of obstipatie.


Twee diëtisten hoorden te vaak van hun cliënten dat zij niet meer wisten wat ze wel of niet konden eten en zij besloten het boek ‘FODMaP, alles over PDS en onbegrepen buikklachten’ te schrijven om mensen met PDS te helpen.

In het boek lees je uitleg over wat PDS is, waarom het FODMaP-dieet goed kan werken en hoe je dit FODMaP-dieet het beste kunt uitvoeren. Je kunt ook lezen hoe je in de eliminatieperiode (rustperiode voor je darmen) wel genoeg voedingstoffen, vitamines en mineralen binnen kunt krijgen. Daardoor kan je darm zich in deze periode ook alvast gaan herstellen. Omdat je jouw voeding waarschijnlijk best ingrijpend moet aanpassen voor het FODMaP-dieet, adviseren de auteurs om het dieet daarom altijd onder begeleiding van een diëtist te doen.


PDS & Stress

Als tweede boek is er een boek over de aanpak van stress bij PDS geschreven. In zeven stappen leer je met de O.N.T.S.P.A.N.-methode jouw stress te herkennen en te beheersen.


De boeken zijn via www.eetenbeleef.info te bestellen.Lees ook:

Peulvruchten zitten vol met eiwitten en zijn hierdoor een goede vervanging voor vlees. Beleg je brood eens met hummus of een spread van witte bonen. Lees meer

Weet jij wat er in deze Schijf van Vijf staat en hoe je gezond en gevarieerd kan eten? Wij namen de proef op de som en hebben een vragenlijst uitgezet onder onze klanten, die is ingevuld door 1150 deelnemers. Hieronder volgen de opvallendste resultaten. Lees meer

Het evenwicht tussen zuren en basen in ons lichaam luistert heel nauw. Ons lichaam is constant bezig een goede balans te bereiken. Een zuurgraad die net iets hoger of iets lager ligt dan normaal kan al problemen geven. Hoe zit dat precies? Lees meer

Geef een reactie op: FODMaP, alles over PDS en onbegrepen buikklachten

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.