Flinndal Multi vernieuwd

Flinndal Multi vernieuwd

Flinndal streeft voortdurend naar verbetering, want zo houd je kwaliteit hoog. Daarom hebben we een tijdje terug de Nachtrust en Multi Vitaal al geoptimaliseerd. En per 1 augustus is Flinndal Multi aan de beurt!

Beter opneembare stoffen
Alle voedingsstoffen in Flinndal Multi zijn goed opneembaar. Maar voor een aantal stoffen is gebleken dat er een nóg beter opneembare soort verbinding mogelijk was. Voor vitamine K is dat menaquinon (K2), voor vitamine B6 is dat pyridoxal 5 fosfaat, voor magnesium is dat magnesiumcarbonaat, voor zink is dat zinkcitraat, voor selenium is dat selenomethionine, voor chroom is dat chroompicolinaat en voor mangaan is dat mangaancitraat. Wil je ook van alle andere stoffen weten wat de verbinding is, kijk dan op onze site.

multi_4aa4f010.pngNieuwe samenstelling
Voor het bepalen van de nieuwe samenstelling hebben we gekeken naar het recente Nederlandse voedingspatroon, zodat het hier goed bij aansluit. Voor alle ADH’s (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) zijn bovendien de nieuwste EU richtlijnen aangehouden.

We hebben ervoor gekozen om een aantal kleine stofjes, waar relatief weinig van in het tablet zat, eruit te halen. In plaats daarvan hebben we een grotere hoeveelheid van belangrijkere stoffen er in kunnen doen. Zodat daarvan de positieve invloed nog meer tot zijn recht komt.

Eruit gehaald: chloride en natrium, goed voor de vochthuishouding maar vormen samen tot zout, en dat krijgen we al genoeg binnen. Ook voor fosfor en molybdeen geldt dat we er doorgaans voldoende van binnenkrijgen.

Van luteïne, choline, kalium en inositol zat relatief weinig in het tablet, alle beetjes helpen maar mensen die specifiek een van deze stoffen willen, kiezen meestal voor een apart tablet omdat daar dan meer in past.

Grotere hoeveelheid: vitamine C (80 mg), vitamine E (12 mg), selenium (27,5 mcg), calcium (200 mg) en zink (10 mg). Zo is zink nu bijvoorbeeld precies 100% ADH geworden, omdat uit onderzoek blijkt dat we hier weinig van binnenkrijgen. Wil je meer weten over de hoeveelheden, kijk dan op onze site.

Natuurlijke hulpstoffen
Hulpstoffen ze zorgen bijvoorbeeld voor de houdbaarheid (conserveermiddel) van een product of zorgen ervoor dat je van los poeder een tablet kunt maken (bindmiddel). Er is een lijst met door de overheid goedgekeurde hulpstoffen. Hierop staan zowel synthetische als natuurlijke hulpstoffen die allemaal veilig zijn. Maar in de nieuwe Multi hebben we alléén hulpstoffen van natuurlijke oorsprong gebruikt.

Het nieuwe multivitaminen tablet bekijken of bestellen? Dat kan hier vanaf 1 augustus 2012!


Lees ook:

Vitaminen en mineralen helpen je lichaam in goede gezondheid te houden en soms heb je extra vitaminen nodig. Waarom is Flinndal Multi de beste multivitamine. Lees meer

Multivitaminen zijn er in vele soorten en maten. Maar hoe vind je de beste multivitamine? Begin bij het lezen van de verpakking. Lees meer

De keuze voor mulvitaminetabletten bij de drogist, supermarkt of op internet is enorm. Als consument is het lastig om te beoordelen wat de verschillen zijn. Lees meer

Geef een reactie op: Flinndal Multi vernieuwd

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.