Flinndal geeft gastcollege bij CIOS

Flinndal geeft gastcollege bij CIOS

Bas
29-12-2014
0 Reacties

blog_afbeeldingen_sportvoeding_08fa81f5.jpg

Ik zal mezelf even voorstellen: Mijn naam is Bas Belder, 25 jaar oud, en zit in het laatste jaar van mijn studie ‘Voeding en Diëtetiek’ aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds november 2011 ben ik werkzaam bij Flinndal.

Namens Flinndal heb ik op het CIOS een gastcollege gegeven over sportvoeding en supplementen aan drie verschillende groepen van ongeveer 60 leerlingen. Het CIOS in Haarlem is een sportopleiding op MBO-niveau waar studenten worden klaargestoomd om sportinstructeur te worden. Er wordt dan ook veel aan sport gedaan op de opleiding. Zelf heb ik tot mijn 20e op hoog niveau aan karate gedaan. Daarom weet ik hoe belangrijk de rol van voeding is om optimaal te kunnen presteren.

Wat heb ik verteld

Ik heb de studenten verteld, maar ook laten zien, waarom voeding zo belangrijk is tijdens het sporten. Ik heb een filmpje van Micheal Phelps (de meest succesvolle olympiër aller tijden) laten zien. Het was een filmpje van de olympische finale van de 100 meter vlinderslag in 2008. Hij won deze race werkelijk met een nagellengte voorsprong. Zo klein is het verschil aan de absolute top! Voeding kan net dat kleine verschil maken tussen winnen en verliezen.

Basisvoeding

Ook heb ik uitgelegd wat een goede basisvoeding is. Je kunt het zien als een piramide. Onderaan staat een gezonde basisvoeding, daarbovenop komt dan sportvoeding en daarbovenop komen pas supplementen. De basis dient dus eerst goed te zijn! Daar is voor veel sporters al een hele hoop winst te behalen.

In deze volgorde heb ik de presentatie dan ook gegeven. Het was best veel informatie om in een keer te verwerken. Daarom kwam ik ook met praktische voorbeelden en vragen tussendoor. Bij een goed antwoord waren er zakjes supplementen te verdienen. Op die manier bleef iedereen goed bij de les.

Supplementen

Supplementen waar sporters baat bij kunnen hebben zijn onder andere: vitamine C (door de hoge inspanning, 500 mg), multi (1x de ADH), omega 3 visoliecapsules (450 mg),  vitamine D (10/20 microgram D3 voor de spierfunctie en calciumopname) en calcium/magnesium voor bij een tekort aan calcium in de voeding en de magnesium voor de ontspanning van de spieren.

Wat waren de reacties

De reacties waren erg positief. Over sommige onderwerpen was voor mijn komst wat onduidelijkheid. Welke sportdrank drink je bijvoorbeeld op welk moment? En wanneer is het gebruik van een sportdrank überhaupt zinvol? Ik ben blij dat ik de studenten met dat soort vragen heb kunnen helpen.

Al met al was het dus een geslaagde en (ook voor mijzelf) een leerzame ervaring!


Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{product.name}}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Bekijk product
{% endfor %}

Lees ook

Sporten. Wat eet je voor en na een work-out?

Tijdens een goede training daag je je lichaam uit en verbrand je veel energie. Een juiste voeding voor en na het sporten is daarom erg belangrijk. Wat kun je het beste eten voor en na het sporten?

Lees meer > Lees meer >

Het belang van (kracht) training als je ouder wordt

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen.

Lees meer > Lees meer >

Trainen voor de Olympische Spelen

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen.

Lees meer > Lees meer >

Geef je reactie op:

Flinndal geeft gastcollege bij CIOS
E-mailadres wordt niet getoond bij de review
Je krijg uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

{{name}}

{{unique_selling_point}}

Jouw instellingen

Wij staan voor je klaar

Wij staan u graag te woord via de onderstaande kanalen.

Onze openingstijden zijn van 09:00 tot 19:00 op werkdagen en van 10:00 tot 16:00 op zaterdag.

Mijn Flinndal

Regel zelf zaken zoals het wijzigen van persoonlijke gegevens of Flinndal Herhaalgemak zendingen.

Naar Mijn Flinndal omgeving

Bel ons (gratis)

Gemiddelde wachttijd: < 5 minuten
0800-7080

Wachttijd: < 5 minuten
0800-7080

WhatsApp ons

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten
06-57592195

Wachttijd: < 25 minuten
06-57592195

E-mail

Gemiddelde wachttijd: 1 werkdag
Neem contact op via het contactformulier

Wachttijd: 1 werkdag
Ga naar het contactformulier

Facebook Messenger

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten
Stuur ons een bericht via Facebook Messenger

Wachttijd: < 25 minuten
Ga naar Facebook Messenger

Product toegevoegd

Product toegevoegd

Naar winkelwagen »

Andere klanten kochten ook:

{% for product in products %}
{{product.name}}

{{product.unique_selling_point}}

€ {{product.price | money_eu}}
{% endfor %}