Feiten en fabels over voeding en gewicht

Feiten en fabels over voeding en gewicht

Als je veel water drinkt val je af en vruchtensap is gezonder dan frisdrank. Waar of niet waar? Het voedingscentrum heeft onderzoek laten doen naar de kennis van de consument op het gebied van voeding en gewicht. Dit hebben ze gedaan door 20 feiten en fabels voor te leggen. Het blijkt dat wij Nederlanders toch nog veel geloven in fabels. We zetten de meest opmerkelijke feiten en fabels voor je op een rijtje.

NIET WAAR: Van veel water drinken val je af
63% van de Nederlanders denkt af te vallen door veel water te drinken. Dit is niet waar. Je valt af als je minder eet, de hoeveelheid water die je drinkt heeft daar niets mee te maken. Water is wel goed om afvalstoffen af te voeren.

NIET WAAR: Vruchtensap bevat minder suikers dan frisdrank
Een glas vruchtensap bevat net zoveel suikers als een glas frisdrank. Toch denken 4 op de 10 Nederlanders dat vruchtensap minder suikers bevat. Vooral mensen tussen de 50 en 64 jaar weten niet dat er in vruchtensap en frisdrank evenveel suikers en energie zit. Vruchtensappen zoals sinaasappelsap bevatten wel meer voedingsstoffen zoals vitamine C.

gezond afvallen beste tips

NIET WAAR:  Alles wat je na acht uur eet, verband je niet meer
Meer dan de helft van alle ondervraagden gelooft dat je na acht uur geen calorieën meer verbrand. Dit is niet waar. Ook na acht uur verbrandt je lichaam calorieën. Het gaat erom hoeveel calorieën je in totaal op een dag binnenkrijgt.

WAAR: Elk pondje gaat door het mondje
Een bekend gezegde en dat blijkt. 90% van de Nederlanders weet dat je een balans moet vinden tussen wat je eet en de hoeveelheid energie die je verbruikt. Alle niet gebruikte energie slaat je lichaam op als vet.

WAAR: De meeste diëten zijn ongezond
De meeste diëten zijn ongezond omdat ze vaak eenzijdig zijn waardoor je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Het belangrijkste is een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Wil je op een gezonde en verantwoord manier afvallen en je gezonde gewicht behouden? Ga dan naar Flinndal Gezond Gewicht. Een nieuwe dieetmethode met effectieve producten en persoonlijk advies.

Lees hier meer over de resultaten van het onderzoek.


Lees ook:

Flinndal deed onderzoek naar het zelfbeeld en de eetgewoonten onder haar klanten. Ruim 1500 deelnemers zorgden voor een aantal opvallende resultaten. Lees meer

Hoe vaak neem jij een tussendoortje? En hoe gezond is die? Neem je iets ongezonds vol suikers en vetten of maak je zelf een lekkere gezonde snack? Lees meer

Welk signaal geef je aan je kind als je jezelf te dik vindt? In gezondNU 7, een thema-editie over slank zijn met beleid, een opvallend artikel over fenomeen lijnende moeders én hun kinderen. Lees meer

Geef een reactie op: Feiten en fabels over voeding en gewicht

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.