Energy boosters - Gert-Jan Liefers

(Top)sporters worden vaak geroemd om hun eindeloze hoeveelheid energie, hun positieve houding en schijnbaar onuitputtelijke hoeveelheid drive om topprestaties te leveren. Natuurlijk zullen sommige sporters een genetisch voordeel hebben, een natuurlijk reservoir met extra energie en de kracht om uit lastige situaties positieve aspecten te filteren. Toch denk ik dat het vaak beïnvloedbare factoren zijn die de kracht van de sporter optimaal faciliteren. Ik heb er een aantal verzameld!

Vind je droom en geloof erin
Doelen stellen helpt, maar een niveau boven het doel ligt ‘de droom’. We leven in een nuchter land en er bestaat niet iets als the ‘Dutch Dream’. Het tegenovergestelde gebeurt juist, dromen worden vaak een kopje kleiner gemaakt in Nederland. “Is dat je droom? Een meubelmakerij met zelfontworpen meubels? Man waar maak jij je druk om. Kom we gaan lekker een drankje doen in de stad. We knutselen morgen met een paar oude planken samen dat bijzettafeltje wel even in elkaar."

Hardlopen sport_spieren

Wat is jouw droom? Zeg nu zelf, wat geeft je meer energie dan doelen stellen om je droom te verwezenlijken? Voor de een zal dit de meubelmakerij zijn en voor de andere zoveel mogelijk levens redden in Afrika.
Voor mij was dat een Olympische medaille. Ik ben 15 jaren 24/7 aan het werk geweest maar een vorm van overspannenheid heb ik nooit gevoeld. Mijn Olympische droom heeft mij de drive gegeven om na vijf keer blessureleed van een half jaar de energie weer te vinden en  opnieuw te beginnen.

Stel tussendoelen op weg naar je droom
gert-jan-liefers-olympische-droom_7d888b26.jpgHet ultieme doel of droom lijkt vaak ver weg. Misschien wordt de droom gedeeltelijk gerealiseerd of uiteindelijk wel helemaal niet. Als je echter de stappen richting het doel en het proces goed in kaart heb gebracht wordt het makkelijker om tussen doelen te stellen en toch tussen successen te halen. Ook wordt het makkelijker om de juiste keuzes te maken in de richting van je droom. Door energie te kanaliseren, en het jaar in te delen in vakantie en werkperioden.

Vind de juiste omgeving
Sommige mensen leven in een verzuurde omgeving. De mensen in deze omgeving zijn vaak louter negatief. Ze leven zonder doel, laat staan droom. Ze zijn overmand door teleurstellingen. Ze hebben geen geloof dat het leven ze nog iets waardevols te brengen heeft, of zijn nog steeds teleurgesteld over de liefde die ze 30 jaar geleden hebben laten lopen.

Ben jij de postitievo in deze omgeving? Ben jij degene die deze omgeving het laatste sprankje hoop geeft? Waarschijnlijk voelt dit dan als roeien met de riemen die je hebt, of dweilen met de kraan open. Hard werken zonder effect. Het enige effect wat er te verwachten valt, is een lege batterij en een uiteindelijke opname als nieuw lid in deze zeurende en piepende omgeving. Lid zijn van een omgeving is een keuze. De keuze om vastigheid te verlaten is vaak moeilijk. Maar besef dat de wereld groot en rijk is aan positieve en inspirerende omgevingen en dat er overal mensen zijn die je willen helpen.

Over Gert-Jan Liefers
Gert-Jan Liefers is een Nederlandse atleet met als specialisaties de 1500, 5000 m en het veldlopen. Hij nam eenmaal deel aan de Olympische Spelen en werd bij die gelegenheid achtste op de 1500 m. Hij is Nederlands recordhouder op alle afstanden vanaf de 1500 tot en met 3000 m en heeft op deze afstanden ook indoor een tweetal nationale records in handen.

Gert-Jan blogt maandelijks als gast op Flinndal.nl


Lees ook:

Heb je ooit wel eens een vorm van FLOW ervaren, of ooit willen ervaren? Gert-Jan Liefers legt uit wat het is en hoe je erin komt. Lees meer

Hoe kan het stellen van SMART doelstellingen je helpen je doelen te bereiken? Hardloper Gert-Jan Liefers vertelt hoe hij dit gebruikt heeft richting de Olympische Spelen. Lees meer

Ga je beginnen met hardlopen of heb je je opgegeven voor een loopevenement? Bouw het op met het huis der zones van Gert-Jan Liefers. Lees meer

Geef een reactie op: Energy boosters - Gert-Jan Liefers

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.