Energie met vitamine B en energierepen

energie met vitamine B

Energie is niet alleen nodig om onvermoeid de dag door te komen. Het is ook essentieel voor bepaalde basisfuncties van het lichaam, zoals het kloppen van je hart. Energie komt uit voeding en er zijn bepaalde vitaminen in onze voeding die ons helpen om energiek te blijven gedurende de dag. Dit gaat met name om de B-vitaminen.

B-vitaminen
Wellicht ken je het gevoel dat je ’s ochtends ontzettend veel energie hebt en de dag kan niet meer stuk. Later in de middag krijg je toch ineens die dip waar je niet meer uit lijkt te kunnen komen. Dit is natuurlijk geen ideale situatie. Zeker niet als je op zo’n dag veel wilt doen.  

B-vitaminen komen in deze situatie goed van pas. Deze zorgen namelijk niet alleen voor de energieproductie, maar ook dat de energie geleidelijk gedurende de dag wordt afgegeven. Zo voorkom je energie pieken en dalen.

Als je wat extra energie kunt gebruiken kan je een supplement proberen. Voor personen die roken of 5 tot 10 glazen alcohol per week drinken kan een supplement ook nodig zijn. Roken en alcohol breken namelijk bepaalde B-vitaminen af en deze moeten weer aangevuld worden. Een supplement Vitamine B-complex kan hier uitkomst bieden.

Het vitamine B-complex
Er zijn acht B-vitaminen die samen het B-complex vormen. Deze vitaminen werken nauw samen en  zonder elkaar doen ze minder goed hun werk. Vitamine B6 activeert bijvoorbeeld vitamine B2, dus je kunt je voorstellen dat het erg belangrijk is om voldoende vitamine B6 binnen te krijgen. Vitamine B3 kan bijvoorbeeld ook alleen in voldoende mate worden opgenomen in het lichaam als er voldoende vitamine B6 aanwezig is.

De Flinndal Vitamine B -complex bevat alle 8 B-vitaminen en is dus een goede aanvulling op de voeding.

energie repen

Flinndal Gezond Gewicht Energierepen
De energierepen uit het Gezond Gewicht assortiment bevatten ook B-vitaminen. Niet alleen handig om energie te behouden tijdens het afslanken maar ook voor iedereen die behoefte heeft aan een verantwoord, energiek tussendoortje. De Gezond Gewicht Energierepen zitten tevens vol eiwitten en voedingsvezels.


Lees ook:

Er zijn veel verschillende B vitaminen in het B-Complex. Omdat ze ieder een eigen rol vervullen zullen we ze één voor één behandelen, te beginnen bij vitamine B1. Lees meer

Vitamine B5 wordt ook wel pantotheenzuur genoemd en is belangrijk voor de energiehuishouding van het lichaam. Ook deze vitamine is onmisbaar in het vitamine B-complex. Lees meer

Eerder heb je kunnen lezen over het nut van vitamine B1 en B2. Vitamine B3 is het volgende onderwerp in de rij B-vitaminen! Lees meer

Geef een reactie op: Energie met vitamine B en energierepen

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.