En En = Win Win

Blog Gert-Jan Liefers

Beste Lezer,

Allereerst zal ik mij even voorstellen. Mijn naam is Gert-Jan Liefers. Ik ben Olympisch Sporter, zo heb ik onder meer in de finale gestaan op de 1500m en ben ik houder van meerdere Nederlandse Records. Het zal u niet verbazen dat ik een passie heb voor Gezondheid, Sport en Bewegen. Ik ben ook gemotiveerd! “Gemotiveerd?” zult u zich afvragen. “Om te lopen zeker?”. Nee als sporter ben ik vandaag zeer gemotiveerd om te schrijven voor Flinndal. De reden daarvoor is En-En. “En-En?” vraagt u zich wellicht af. Ja inderdaad En-En is vaak een Win-Win situatie.

Zo raakte ik recentelijk verdwaald in een tennispark. Op uitnodiging van mijn neef die de selectie van de Gert-Jan Lieferscompetitieploeg begeleid in mijn woonplaats. Sorry, En zijn woonplaats En de mijne. Ik was daar om te kijken naar het voetenwerk en de corestabiliteit. Zeker niet omdat ik de rest niet leuk vind, maar omdat dit werkelijk het enige onderdeel van het tennisspel is waar ik wat zinnigs over te zeggen heb. Oke we wonen hier niet in een Metropool, zelfs niet in een Metropooltje, zoals Amsterdam. Maar alle tennissers waren toch allen stuk voor stuk Top 50 van Nederland.

Zo raakte ik ook in gesprek met een van de spelers. Hij gaf aan dat het helemaal niet zo veel zin heeft om te werken aan voetenwerk en rompstabiliteit. Het was in zijn optiek veel belangrijker om nog beter te leren inschatten waar de tegenstander de bal heen slaat. Wat heb je er immers aan om 2 seconden eerder aan de verkeerde kant van het veld staan? Ik dacht toen met mijn beperkte tennisverstand En-En. Én kijken én voetenwerk heb je nodig om echt goed te zijn. Uiteraard is het zo dat met beperkte tijd keuzes moeten worden gemaakt (tennissers op dit niveau trainen 3 à 4 keer per week). Maar in mijn optiek moet je om echt goed te zijn zowel super goed de bal kunnen inschatten én daarbij ook nog zo snel mogelijk op de goede plek in het veld staan.

In mijn Olympische voorbereiding voor de 1500m is dat niet anders. Er werd zowel op snelheid getraind als op uithoudingsvermogen. Zonder uithoudingsvermogen zou ik never ever 1500m op hoog tempo vol kunnen houden. Aangekomen in de laatste 100m heb je toch echt heel veel snelheid nodig om de eindsprint te winnen. Daarom traint een 1500m loper in wedstrijden van boven de 10km zowel zijn uithoudingsvermogen en doen ze sprintsessies van maximaal 60m ter verhoging van de maximale snelheid. En-En dus om echt goed te zijn!

De reden waarom ik gemotiveerd ben om voor Flinndal te schrijven, is omdat ik geloof dat om topprestaties op het werk of in de sport te leveren, zowel goede voeding als goede vitaminesuppletie van belang zijn. En-En is dus ook in dit geval een Win-Win situatie. De basis hoort immers een gezonde voeding te zijn. Dus dagelijkse voldoende groente en fruit. Matig met alcohol en snelle suikers en sigaretten omruilen voor hardloopschoenen en een startnummer voor de Dam tot Dam loop, blijft mijn eerste advies.

Maar we weten ook dat ons voedsel meestal is verbouwd op land dat door jarenlange landbouw volledig is uitgeput. We dagelijks te maken hebben met inademen van uitlaatgassen die schade aanbrengen. En dat sporters die veel van hun lichaam vragen, hun lichaam ook op natuurlijke wijze iets terug kunnen geven middels vitaminesuppletie. Deze combinatie is dus En-En. En-En is een Win-Win situatie. Win Win zijn topprestaties voor lichaam en geest!

U zult inmiddels vast erg gemotiveerd zijn voor En-En. U wilt dit ook vast direct in uw dagelijkse praktijk toepassen. Dan wil ik toch nog een paar kanttekeningen plaatsen. In enkele uitzonderlijke gevallen loont namelijk: Of-Of of Niks Niks. Overweegt u En te gaan sporten En dit te vieren met een heerlijke peuk na afloop. Dan adviseer ik u de Of-Of strategie. Weegt u 250 kg en overweegt u En 2 flessen cola En 2 kratten bier vanavond. Dan adviseer ik u Niks Niks. Niks Niks is in dat geval Win Win.


Over Gert-Jan Liefers
Gert-Jan Liefers Gert-Jan Liefers is een Nederlandse atleet met als specialisaties de 1500, 5000 m en het veldlopen. Hij nam eenmaal deel aan de Olympische Spelen en werd bij die gelegenheid achtste op de 1500 m. Hij is Nederlands recordhouder op alle afstanden vanaf de 1500 tot en met 3000 m en heeft op deze afstanden ook indoor een tweetal nationale records in handen.

Gert-Jan blogt maandelijks als gast op Flinndal.nl


Lees ook:

Heb je ooit wel eens een vorm van FLOW ervaren, of ooit willen ervaren? Gert-Jan Liefers legt uit wat het is en hoe je erin komt. Lees meer

Hoe kan het stellen van SMART doelstellingen je helpen je doelen te bereiken? Hardloper Gert-Jan Liefers vertelt hoe hij dit gebruikt heeft richting de Olympische Spelen. Lees meer

Ga je beginnen met hardlopen of heb je je opgegeven voor een loopevenement? Bouw het op met het huis der zones van Gert-Jan Liefers. Lees meer

Geef een reactie op: En En = Win Win

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring