Het effect van nuchter trainen


Sporten

Ben je in voorbereiding op een wedstrijd of sportevenement? Of op een mooie marathon in het najaar? Dan is nuchter trainen voor wellicht iets voor jou! En met nuchter bedoel ik niet zonder alcohol gedronken te hebben, dat is natuurlijk nooit verstandig, maar met nuchter trainen bedoel ik minimaal 3 uur voordat je gaat sporten geen calorieën meer in nemen.

Zelf train ik regelmatig nuchter en dit geeft me een heerlijk gevoel na de training. Vroeger in de tijd van jagers en verzamelaars liepen ze per dag wel 80 kilometer zonder voedsel. Dit deden ze op een heel laag tempo, op zoek naar voedsel.Doordat er vaak geen eten voorhanden was, hadden ze meestal geen andere keuze dan lopen op een nuchtere maag. Dit zorgde ervoor dat hun vetverbranding heel efficiënt werd en ze grote afstanden konden afleggen zonder voedsel.


Rustig opbouwen

Ik ben op een gegeven moment ook begonnen met trainen zonder eerst iets te eten. Ik heb dit langzaam opgebouwd door de eerste keer een half uurtje te gaan trainen en nu kan ik een intervaltraining door het bos van 25 kilometer op een nuchtere maag doen. Het toont maar weer eens aan dat alles mogelijk is door te trainen en rustig aan op te bouwen. Op dit moment train ik voor 800 meter en ook daar helpt nuchter trainen mij bij.


Begin klein

Ben je in training voor een marathon of een ander evenement wat zich richt op duursport, dan zou ik zeker overwegen om nuchter te gaan trainen. Het geeft je een heerlijk gevoel en zorgt ervoor dat je uiteindelijk langer in je vetverbranding kan blijven lopen. Ook spreek je op deze manier zo laat mogelijk je voorraad koolhydraten aan.

Je kunt al met hele kleine dingen beginnen in de ochtend als je wakker wordt, door bijvoorbeeld nuchter de hond uit te laten of naar je werk te fietsen op een nuchtere maag of schoonmaken. Of op een nuchtere maag bewegen bij jou past, is iets om uit te zoeken. 

Ben je van plan om op een nuchtere maag te gaan trainen, vraag dan altijd advies aan een trainer of een medewerker van de sportschool of sportvereniging.


Even voorstellen

Reinout Wiggers

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Sinds dat ik klein was ben ik gefascineerd door bewegen en dan met name ‘’rennen’’. Mijn droom is om mee te doen aan de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo. Eind 2011 heb ik dan ook de beslissing genomen om mijn droom waar te gaan maken en zeven dagen per week te trainen. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen.
Lees ook:

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Geef een reactie op: Het effect van nuchter trainen

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.