Een broodje gezond is niet altijd gezond

Een broodje gezond is niet altijd gezond

Denk je gezond bezig te zijn door een broodje gezond te eten? Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt een broodje gezond niet altijd zo gezond te zijn als de naam doet vermoeden.

Bruin of volkorenbrood
Bij het bestellen van een broodje gezond gaat het vaak al mis bij het soort brood dat aangeboden wordt. Het te beleggen broodje is een witbroodje, een stokbrood of een Italiaanse bol. Waar zijn de bruine of volkorenbroodjes? De volkoren variant is de meest gezonde omdat het volkorenmeel gemaakt wordt van de hele graankorrel. Bij witbrood worden de kiemen en zemelen voor een deel of helemaal uit het volkorenmeel gezeefd waardoor de voedingsstoffen die in de buitenste laag van de graankorrel zitten verloren gaan.

Een broodje gezond is te zout
Een broodje gezond bevat veel zout. Er wordt niet alleen zout overheen gestrooid maar ook in de ingrediënten zoals ham, kaas en het broodje zelf zit een hoeveelheid zout. Ben je ergens waar een broodje gezond ter plekke voor je klaargemaakt wordt, vraag dan of deze zonder zout bereid kan worden.

De hoeveelheid rauwkost varieert
Een broodje gezond is over het algemeen belegd met ham, kaas, plakjes gekookte ei, beetje sla, tomaat en komkommer. De hoeveelheid rauwkost varieert per zaak. Bij het ene broodje moet je goed zoeken naar een plakje tomaat of komkommer en bij het andere broodje krijg je soms wel 150 gram groente.

Bacteriën
Uit onderzoek van de Consumentenbond bleek ook dat op veel broodjes gezond bacteriën te vinden waren. Deze kunnen op het broodje terecht komen door: te lang of te warm het broodje of ingrediënten te bewaren of door het onhygiënisch te behandelen.

Zelf een broodje gezond maken
Een broodje gezond maken kun je dus het beste zelf doen. Op die manier heb je altijd het beste brood, voldoende beleg, rauwkost en niet te veel zout.

Hoe ziet jouw broodje gezond eruit?


Lees ook:

Tomaten zijn een gezonde groente. Je kunt ze kopen maar ook zelf kweken! We leggen stap voor stap uit hoe je tomaten zelf kunt kweken. Lees meer

Vis is gezond en licht verteerbaar en dus heel geschikt als voorgerecht. Wat dacht je van kabeljauw met pompoensaus en een topping van zeekraal. Een recept dat makkelijk te maken is en eruit ziet als een culinair hoogstandje! We leggen je precies uit hoe je het maakt. Lees meer

Hoeveel eten gooi jij weg? 50% van wat er wereldwijd wordt geproduceerd wordt weggegooid. Waar ligt dit aan? En hoe kunnen we daar iets aan doen? Lees meer

Geef een reactie op: Een broodje gezond is niet altijd gezond

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.