Dosering kindervitamines te hoog?

 multivitamines-kinderen.jpg

Het was dit weekend volop in het nieuws: "kindervitamines zitten te vol". Dit is voor Flinndal Multi Junior niet het geval, we lichten dit graag toe.


Consumentenbond deed onderzoek naar 15 multivitamines

De Consumentenbond heeft voor het onderzoek naar multivitamines voor kinderen 15 verschillende etiketten bekeken. Hieruit kwam naar voren dat de dosering te hoog is, namelijk tot 100% van de ADH. Deze dosering is geschikt voor volwassenen, maar niet voor kinderen. Kinderen hebben maximaal 50% van de ADH nodig. Wanneer een te hoge dosering wordt gegeven, kan dit in sommige gevallen schadelijk zijn.


Hoge dosering geldt niet voor Flinndal Multi Junior

De inhoud van de kauwtabletten van Flinndal Multi Junior zijn speciaal afgestemd en gedoseerd op de behoefte van kinderen. Er zit tot maximaal 48% van de ADH in één kauwtablet. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de kauwtabletten schadelijk zijn voor de gezondheid. Deze zijn absoluut veilig. hetzelfde geldt voor de overige kindervitaminen van Flinndal.


Flinndal Multi Junior

Flinndal Multi Junior is geschikt voor kinderen van één tot dertien jaar. Dagelijks één kauwtablet. Als je kindje nog niet goed kan kauwen, dan het tablet fijn maken en door bijvoorbeeld yoghurt mengen. De kauwtabletten hebben een heerlijke sinaasappel-banaansmaak. Wanneer je vragen hebt over Flinndal Multi Junior kun je altijd gratis contact opnemen met onze klantenservice via 0800-7080.


Download het gratis e-book over gezond opgroeien. Wat hebben kinderen nodig?

Wil je meer lezen over gezonde voeding en kinderen? Download dan ons gratis e-book over gezond opgroeien waarin je alle informatie vindt die je nodig hebt. Ook wordt wetenschappelijke informatie op een begrijpelijke manier uitgelegd. Ideaal als je meer inhoudelijke en wetenschappelijke informatie wilt lezen over gezond opgroeien.


Lees ook:

ADH staat voor Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. Het is een maatstaf die aangeeft hoeveel gezonde mensen van een bepaalde voedingsstof nodig hebben. Lees meer

Vitaminen en mineralen helpen je lichaam in goede gezondheid te houden en soms heb je extra vitaminen nodig. Waarom is Flinndal Multi de beste multivitamine. Lees meer

Flinndal streeft voortdurend naar verbetering, want zo houd je kwaliteit hoog. Daarom hebben we een tijdje terug de Nachtrust en Multi Vitaal al geoptimaliseerd. Lees meer

Geef een reactie op: Dosering kindervitamines te hoog?

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring